Боксер Олександр Усик переміг Ентоні Джошуа у поєдинку-реванші

Боксер Олександр Усик переміг Ентоні Джошуа у поєдинку-реванші.

Боксер Олександр Усик переміг Ентоні Джошуа у поєдинку-реванші. Фото: zelenskiy_official

Події
21 серпня 2022 07:42

20 серпня у місті Джидда, що у Саудівській Аравії відбувся бій українського боксера Олександра Усика та британського спортсмена Ентоні Джошуа. Завдяки реваншу Усик зміг захистити свій титул чемпіона WBO, WBA, IBF та The Ring, завдавши значно більше ударів ніж його опонент. Боролися боксери у надважкій вазі.

Тепер 35-річний Олександо Усик має у своєму активі 20 перемог (13 з них - нокаутом) у 20 поєдинках. Чотири з них було проведено у надважкій вазі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Учора о 21.35 Олександр Усик прибув на арену в Джидді. На ньому була одягнена українська вишиванка. Перед боєм спортсменів зважили - Ентоні Джошуа важив 110.9 кілограмів, а Усик - 100.5.

Бій Усик - Джошуа вже не перший. Рік тому боксери провели перший поєдиок у Великій Британії. Тоді Усик переміг і відібрав чемпіонські пояси у британця.

Цього разу Ентоні Джошуа заявив, що мусить перемогти. Британець намагався повернути собі чемпіонські пояси і цей бій гратиме дуже важливу роль у його кар'єрі.

Перед боєм Олександр Усик дав коментар для "Суспільне Новини". Він заявив, що настрій перед поєдинком у нього гарний. Про свій образ у вигляді козака боксер сказав, що готував чуба спеціально на вихід в другому бою і одягнув вишиванку, бо це український національний одяг. Під час свого представлення він також заспівав пісню "Ой, у лузі червона калина".

- Заспівав пісню, це також відразу прийшло, на серце лягло. Подумав, що треба заспівати зараз і почав співати. Ми не повинні втрачати свою етнічність, свої традиції, які в нас дуже-дуже довгі та багаті, - сказав чемпіон.

Зазначимо, тренером Олександра Усика є Анатолій Ломаченко - батько боксера Василя Ломаченка. Він повністю контролював підготовку нашого боксера до бою.

Реванш між Усиком та Джошуа розпочався о 01.14 за київським часом. У першому раунді спостерігалася рівність між боксерами. Джошуа потужно вдарив у корпус Усика, однак українець також наніс два удари в голову британця.

У другому раунді Джошуа продовжує завдавати ударів у тулуб Усика. На відміну від першого раунду, українцеві менше вдається знаходити гідну відповідь. Активність Ентоні Джошуа продовжилась і у третьому раунді.

У четвертому раунді Олександр Усик став більш активним. Джошуа намагався зловити його аперкотом, однак український боксер уникнув удару. П'ятий раунд пройшов без змін.

У шостому раунді Джошуа вдалося затиснути Усика біля канатів, однак він майже одразу вирвався і згодом завдав кількох точних ударів по британцю.

У восьмому раунді Джошуа наніс кілька потужних ударів у живіт Усика, чим збив його темп. Однак українець втримався.

У дев'ятому раунді Ентоні Джошуа ледь не переміг нокаутом, але Олександр Усик втримався і бій продовжився.
 
У десятому раунді першість знову взяв український боксер.

Непростою була перша половина одинадцятого раунду. 
 
У дванадцятому раунді обидва боксери спробували провести нокаут, але це не вийшло. Переможця мали визначити судді.

За результатами роздільного рішення суддів перемогу в бою отримав українець Олександр Усик із рахунком 113-115. Однак статистика ударів від CompuBox показала, він мав перемогти одноголосним рішенням, адже наніс значно більше ударів, ніж його опонент: 712 проти 492. Також він перевершив Джошуа за кількістю точних ударів - 170 наніс українець та 124 - британець.

 Свою перемогу і цей поєдинок Олександр Усик присвятив Україні та ЗСУ. 

Українського боксера привітав і президент Володимир Зеленський.

- Захист титула чемпіона світу - символ того, що всі, хто козацького роду, свого не віддадуть, будуть битися за це і неодмінно переможуть, - написав Зеленський у соцмережвх.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах