На Київщині викрили агентів РФ, які збирали дані про постачання зброї для ЗСУ

На Київщині викрили агентів РФ, які збирали дані про постачання зброї для ЗСУ.

На Київщині викрили агентів РФ, які збирали дані про постачання зброї для ЗСУ. Фото: ssu.gov.ua

Події
21 серпня 2022 10:00

На Київщині двоє російських агентів, які намагалися зібрати розвіддані про постачання українським військам західної зброї та боєприпасів. Для цього вони вступили у лави Збройних Сил України

Встановлено, що одному зраднику все ж вдалося підписати контракт з бригадою у сусідньому регіоні і почати працювати в логістичних підрозділах ЗСУ. Інший чоловік планував "призватися" від однієї з громад Київщини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідство за цим фактом проводилося контррозвідкою Служби безпеки Українию За їхніми даними, чоловіки, які працювали в інтересах країни-агресорки, мешкали у Вишгородському районі. Під час окупації області вони співпрацювали з російськими військами. Тоді злочинці брали активну участь у так званих "фільтраційних заходах", вишукуючи серед місцевих жителів українських патріотів, які чинили спротив загарбникам. Вони допитували місцевих мешканців та погрожували їм зброєю. Зокрема, чоловіки катували хлопчика, бо він допомагав підрозділам ЗСУ виявляти техніку та місця дислокації російських окупантів. 

Уже після звільнення Київщини пособники окупантів продовжували допомагати їм дистанційно. Свою підривну діяльність проти України вони проводили на території області.

Їхнім завданням було розвідувати і передавати ворогам інформацію про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння. Для цього один зі зрадників виїхав до сусіднього регіону і підписав там контракт із ЗСУ, інший хотів зробити те саме у населеному пункті біля Києва. 

На Київщині викрили агентів РФ, які збирали дані про постачання зброї для ЗСУ.На Київщині викрили агентів РФ, які збирали дані про постачання зброї для ЗСУ. Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідники СБУ стежили за діями зрадників, своєчасно викрили їхні плани і задокументували злочинні дії. За місцями проживання чоловіків правоохоронці провели обшуки, у ході яких виявили комплектуючі до саморобних вибухових пристроїв та засоби зв’язку, які злочинці використовували для комунікації з російськими "координаторами".

На Київщині викрили агентів РФ, які збирали дані про постачання зброї для ЗСУ.На Київщині викрили агентів РФ, які збирали дані про постачання зброї для ЗСУ. Фото: ssu.gov.ua

На Київщині викрили агентів РФ, які збирали дані про постачання зброї для ЗСУ.На Київщині викрили агентів РФ, які збирали дані про постачання зброї для ЗСУ. Фото: ssu.gov.ua

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Вони знаходяться під вартою. Також перевіряються зв'язки зрадників з представниками спецслужб РФ. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на Київщині затримали чоловіка, який планував вступити до лав ЗСУ, щоб потім перейти на бік армії Росії. Чоловік виявився уродженцем "ДНР" і щоб приховати свою причетність до країни-агресора, він одягнув українську патріотичну футболку. Але це йому не допомогло, прикордонники все одно встановили його наміри в'їзду до Києва.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах