У Києві затримали зрадника, який планував вступити до ЗСУ

У Києві затримали зрадника, який планував вступити до ЗСУ.

У Києві затримали зрадника, який планував вступити до ЗСУ. Фото: dpsu.gov.ua/

Події
19 червня 2022 18:00

Прикордонники виявили чоловіка, який планував вступити в лави ЗСУ, щоб потім перейти на бік армії Росії. Прихильника "русского мира" 1976 року народження затримали на в'їзді до Києва.

Про затримання українця, який активно співпрацював з ворогом, розповіла пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Чоловіком, який планував провокацію, виявивився уродженець Донецької області, який прямував до столиці на маршрутному автобусі. Щоб уникнути перевірок на блок-постах, "прихильник" Росії одягнув патріотичну футболку, щоб таким чином довести свою українську позицію. Проте, йому це не допомогло. Прикордонники запідозрили, що чоловік може бути зрадником і перевірили його телефон. Під час перевірки вони знайшли в смартфоні чоловіка інформацію антиукраїнського характеру, а також листування з громадянами РФ та так званої "ДНР", у якій зрадник розповідав, яка наразі є ситуація в Україні.

У Києві затримали зрадника, який планував вступити до ЗСУ.У Києві затримали зрадника, який планував вступити до ЗСУ. Фото: dpsu.gov.ua

Також, як виявилось, чоловік вже 8 років чекає прихід росіян до влади в Україні - він писав росіянам, що не може дочекатися, коли РФ повністю захопить територію України. Громадянин розповідав своєму російському товаришу про "геноцид російськомовних", який відбувається в Україні, говорячи, що його не хочуть брати на роботу, а він через свої принципи не говорить українською. Зрадник також додав, що ненавидить Україну і її військових і дуже бажає бути громадянином Росії.

У Києві затримали зрадника, який планував вступити до ЗСУ.У Києві затримали зрадника, який планував вступити до ЗСУ. Фото: dpsu.gov.ua

У Києві затримали зрадника, який планував вступити до ЗСУ.У Києві затримали зрадника, який планував вступити до ЗСУ. Фото: dpsu.gov.ua

До слова, свою позицію чоловік не приховував і під час затримання та охоче розповідав про "прекрасний русский мир". Прикордонники передали чоловіка співробітникам СБУ.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що IT-компанія з Києва розробляла для російських окупантів на території так званих "Л/ДНР" програмне забезпечення, яке дозволяло забезпечувати збір комунальних платежів та доступ до особистих данних мешканців ОРДЛО. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах