КНУ імені Шевченка приховав, за чиєю ініціативою було знято меморіальну дошку з Булгаковим

КНУ імені Шевченка приховав, за чиєю ініціативою було знято меморіальну дошку з Булгаковим.

КНУ імені Шевченка приховав, за чиєю ініціативою було знято меморіальну дошку з Булгаковим. Фото: ukranews.com

Події
23 серпня 2022 20:49

З невідомих причин у Київському університеті ухвалили рішення приховати, хто був ініціатором резонансного демонтажу меморіальної дошки, присвяченої одному із найвідоміших уродженців Києва.

Нагадаємо, півтора тижні тому, 14 серпня, меморіальну дошку, присвячену одному з найвідоміших київських письменників Михайлу Булгакову, було демонтовано з фасаду будівлі Гуманітарного (жовтого) корпусу КНУ імені Тараса Шевченка. На дошці було написано, що "в цій будівлі колишньої Першої київської гімназії у 1901-1909 роках навчався письменник Михайло Булгаков". Меморіальну дошку було встановлено лише 5 років тому - у 2017 році.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Видання "Українські новини" звернулося з інформаційним запитом до Київського національного університету, щоб отримати більше інформації про демонтаж культурного об'єкту, і хто ухвалив таке рішення. У відповіді університету імені Тараса Шевченка міститься відмова надати будь-які документи щодо цього рішення. Копію протоколу засідання та рішення про демонтаж журналісти не отримали. Таким чином, які посадові особи вишу ухвалили рішення про це, залишилося невідомим.

У КНУ послалися на п. 2 ч. 1 ст. 13 Закону "Про вищу освіту", та відповіли, що "наявність у володінні Університету певної інформації не створює для Університету обов'язку надавати її за запитами на інформацію", тому що така інформація не є публічною.

Фото: ukranews.comФото: ukranews.com
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах