Борис Джонсон приїхав до Києва та отримав іменну табличку на Алеї сміливості

Борис Джонсон приїхав до Києва та отримав іменну табличку на Алеї сміливості.

Борис Джонсон приїхав до Києва та отримав іменну табличку на Алеї сміливості. Фото: twitter.com/BorisJohnson

Події
24 серпня 2022 18:32

Сьогодні, 24 серпня, у 31-й День Незалежності України до Києва приїхав з візитом виконувач обов'язків прем'єр-міністра Великобританії Борис Джонсон.

Політик активно підтримував українців з першого дня повномасштабного вторгнення РФ, тому не втратив можливості приїхати в таке значуще для нашого народу свято.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Його візит не був заздалегідь анонсований, тож це стало несподіванкою для багатьох киян. Президент України Володимир Зеленський написав посаду, в якій подякував Джонсону за безкомпромісну підтримку нашої країни та стійке відстоювання інтересів України на міжнародній арені. Також було опубліковано відео із зустрічі біля Маріїнського палацу.

Пізніше в. о. прем'єр-міністра Великобританії та президент України були помічені на центральній вулиці Києва – Хрещатику. Ймовірно, вони прийшли подивитися на виставку згорілої техніки російських окупантів.

У своєму Twitter політик написав, що все, що відбувається в Україні, має значення для всіх європейців. Так він пояснює своє рішення приїхати до Києва. Джонсон також зазначив, що Великобританія продовжуватиме підтримувати українців і що він вірить у перемогу України у цій війні.

Отримав нагороду та іменну табличку

Також стало відомо, що Джонсон побував на Алеї сміливості, яку сьогодні, 23 серпня, відкрили перед Верховною Радою. Цю алею вирішили відкрити на честь партнерів, котрі підтримують Україну з початку повномасштабної війни з РФ.

Нагадаємо, першу іменну табличку на цій алеї отримав президент Польщі Анджей Дуда, який учора приїжджав до Києва.

А сьогодні свою табличку отримав і Борис Джонсон, повідомляє "Обозреватель". На Алеї сміливості з'явилася табличка з його ім'ям на знак вдячності за підтримку та допомогу.

Борис Джонсон отримав іменну табличку на Алеї сміливості.Борис Джонсон отримав іменну табличку на Алеї сміливості. Фото: Оглядач

Борис Джонсон отримав іменну табличку на Алеї сміливості.Борис Джонсон отримав іменну табличку на Алеї сміливості. Фото: Оглядач

На додачу Зеленський вручив Джонсону український Орден Свободи від імені всіх українців.

– Ця нагорода повністю відображає все те, що робив Борис, робить для нашої країни та всієї Європи, – зазначив президент України.

Подарунок від "Укрзалізниці"

Оскільки Борис вже втретє під час поїздки в Україну вирішив їхати до столиці потягом "Укрзалізниці", у компанії вирішили вручити йому карту лояльності Loyalty Club. Так він став першим членом цього клубу. Карту вручив безпосередньо голова правління "УЗ" Олександр Камишин.

Як зазначила прес-служба компанії, залізничники вдячні Джонсону за підтримку у День Незалежності та розраховують бачити одного з найближчих друзів України на борту наших поїздів ще частіше навіть після завершення війни.

Повномасштабний запуск програми лояльності анонсували зробити найближчим часом, але поки що компанія приймає побажання від пасажирів, які також хочуть взяти участь у ній.

Борис Джонсон став першим членом клубу лояльності УЗ.Борис Джонсон став першим членом клубу лояльності УЗ. Фото: t.me/UkrzalInfo

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах