Віталій Кличко розповів, чи готовий Київ до можливого повторного наступу

Віталій Кличко розповів, чи готовий Київ до можливого повторного наступу.

Віталій Кличко розповів, чи готовий Київ до можливого повторного наступу. Фото: unsplash.com

Події
24 серпня 2022 23:51

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що загрози ракетних ударів по місту залишаються, адже столиця була, є і буде метою Росії. Загрози повторного наступу нікуди не зникли, але Київ готовий до цього і зможе гідно зустріти окупантів подарунками.

Про це Кличко сказав під час Національного телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кличко каже, що Київ уже показав, що просто так ми здаватися не збираємось.

– Хтось розповідав, що їх (окупантів – Ред.) зустрічатимуть із квітами. Ні. Зустрічати ми їх збиралися, але готували такі "подарунки", що вони почали зрушуватись у Бучу, Ірпінь, Гостомель. Звірства, що відбувалися там, про що весь світ знає, це злість, що їм не вдалося взяти Київ, - сказав мер столиці.

Щодо повторного наступу окупантів на Київ, Кличко висловився, що зараз регіон набагато краще підготовлений. У нас є й протиповітряна оборона та сильні військові. Глава міста ще раз закликав киян дотримуватися ключових правил безпеки та згуртуватися.

Віталій Кличко, як спортсмен, переконаний у тому, що у боротьбі за перемогу дуже треба мати силу духу, і в українців вона, безумовно, є.

- У минулі роки ми по-справжньому не розуміли, що означає слово "незалежність". Навіть були жарти: "незалежні від когось", "незалежні від чогось". Наразі я переконаний, що кожен українець зможе чітко сформулювати, що таке незалежність. Незалежність у ухваленні рішень, незалежність у вирішенні майбутнього нашої держави, нашого міста, майбутнього кожної сім'ї, — зазначив мер.

Кличко, як і інші представники влади, впевнені, що наша країна ніколи не повернуться за радянських часів, стануть вільними членами великої європейської родини та обов'язково здобудуть перемогу у війні з РФ. Мер Києва вважає, що саме те, що наша країна захотіла жити за стандартами ЄС, де є права людини, свобода слова та демократія, розлютило ворога. Саме через це почалася війна.

Під час розмови Віталія Кличка з журналістами у Києві пролунав сигнал чергової повітряної тривоги. Мер міста закликав киян не нехтувати правилами безпеки і у разі виникнення загрози йти в укриття.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, як у Києві відзначили 31-у річницю Незалежності України. Це свято кияни змогли добре провести навіть попри небезпеку ракетного обстрілу і навіть зустріти у столиці важливого іноземного гостя.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах