На Київщині затримали чоловіка, який повідомив про "замінування" закладу освіти

На Київщині затримали чоловіка, який повідомив про "замінування" закладу освіти.

На Київщині затримали чоловіка, який повідомив про "замінування" закладу освіти. Фото: facebook.com/pol.kyivregion

Події
26 серпня 2022 10:23

У місті Сквира, що на Київщині, правоохоронці викрили і затримали чоловіка за неправдиве повідомлення про замінування. Він подзвонив до поліції та сказав, що начебто встановив бомбу у школі.

Про це розповіли у поліції Київської області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У четвер, 25 серпня, близько 11.00 поліція отримала виклик у школу, де, за повідомленням місцевого, було заміновано підвальне приміщення школи. Копи одразу виїхали на місце. Разом з рятувальниками вони оперативно евакуювали громадян, що знаходилися у закладі освіти та провели ретельний огляд у будівлях на території. Жодних вибухових пристроїв вони не виявили.

На Київщині затримали чоловіка, який повідомив про "замінування" закладу освіти.На Київщині затримали чоловіка, який повідомив про "замінування" закладу освіти. Фото: facebook.com/pol.kyivregion

На Київщині затримали чоловіка, який повідомив про "замінування" закладу освіти.На Київщині затримали чоловіка, який повідомив про "замінування" закладу освіти. Фото: facebook.com/pol.kyivregion

Через кілька годин було встановлено особу псевдомінера. Ним виявився 31-річний місцевий мешканець. У його будинку було проведено обшук, у ході якого поліція вилучила мобільний телефон, з якого було здійснено фейкове повідомлення про замінування.

За завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян слідчими розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 259 ККУ. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 34-річний мешканець Василькова вирішив пожартувати та зателефонував до поліції з повідомленням про мінування мостів у столиці. Проте його "жарт" поліцейські швидко викрили. Пояснити копам мотив своїх дій чоловік не зміг.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах