Ольга з Києва врятувала сотні покинутих собак із деокупованих сіл

Ольга з Києва із собаками на польському кордоні.

Ольга з Києва із собаками на польському кордоні. Фото: hromadське.radio

Події
27 серпня 2022 23:57

Із початком повномасштабної війни рятувати в Україні довелося не лише людей, а й свійських тварин. Саме цією роботою зайнялася мешканка Києва Ольга Білозір.

Ольга Білозір до початку російського вторгнення планувала зайнятися кар'єрою та особистим життям. Влітку цього року вона збиралася одружитися з литовським хлопцем, також вона хотіла займатися запуском бізнес-стартапів та навчальних проектів для артистів. Однак сталося 24 лютого і все її життя склалося інакше.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще до початку повномасштабної війни Ольга відвідувала притулки для тварин, відвозила собакам їжу, вигулювала їх та допомагала влаштувати господарям. З початком бойових дій на Київщині у дівчини розвалилося буквально все. Її наречений несподівано виявився прихильником Росії, і їй довелося з ним перервати будь-які стосунки. В один із притулків для тварин, куди вона їздила, потрапила російська ракета і він горів, а другий був цілий, але опинився під окупацією.

Після місяця сидіння у Києві для Ольги настав час дій, розповідає Громадське радіо. Їй запропонували незвичну роботу – вивозити собак із сіл на Київщині, які перебували під російською окупацією.

З метою порятунку тварин безстрашна дівчина поїхала до замінованих сіл, де спочатку було ще небезпечно перебувати. У цих населених пунктах жило безліч собак, кинутих своїми господарями. Серед них було чимало породистих.

За спостереженнями Ольги, окупанти жорстоко поводилися із тваринами у зайнятих ними населених пунктах. Собак російські солдати топили, розстрілювали і навіть їли.

Утоплений окупантами собака у басейні одного з будинків на Київщині.Утоплений окупантами собака у басейні одного з будинків на Київщині. Фото: hromadське.radio

Але зустрічала вона й протилежні випадки. Так, Ольга бачила пса, що доїдав ногу вбитого окупанта. Величезна кількість собак були голодними і дуже худими, харчуватися їм не було чим.

Ольга вивозила із сіл собак десятками, рятуючи їх від голодної смерті. Довозила вона їх не лише до Києва, але набагато далі – до Польщі, де багатьох тварин брали місцеві жителі до своєї родини. І тут не обходилося без пригод, бо не завжди поляки пускали тварин, і часом доводилося проводити на кордоні довгі дні.

Досі дівчина займається пошуком кормів для собак, щоб передавати їх до тих населених пунктів під Києвом, до яких вона їздила ще навесні вивозити собак. Ця допомога дуже потрібна тим тваринам, які залишилися жити там, вивести їх усіх не було жодної можливості.

Перевірка собак на польському кордоні.Перевірка собак на польському кордоні. Фото: hromadське.radio
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах