У разі аварії на Запорізькій АЕС радіоактивна хмара накриє курорти на Чорному та Азовському морях

У разі аварії на Запорізькій АЕС радіоактивна хмара накриє курорти на Чорному та Азовському морях.

У разі аварії на Запорізькій АЕС радіоактивна хмара накриє курорти на Чорному та Азовському морях. Фото: hubs.ua

Події
28 серпня 2022 14:51

Прогноз можливої аварії на АЕС з урахуванням рози вітрів показав, що радіацією буде заражено узбережжя Азовського моря, Крим та чорноморське узбережжя Росії.

Свіжі дані на 29 серпня 2022 року про напрям вітру в районі Енергодару показали, що радіоактивна хмара почне рухатися на південь і південний схід України, охопить практично всю територію України, окуповану Росією, включаючи Крим і Донбас, а також перетворить на заражену місцевість. Чорного моря поблизу Анапи та Геленджика.

Фото: energoatom.com.uaФото: energoatom.com.ua

Такий розрахунковий прогноз було зроблено фахівцями Держатомрегулювання України, повідомляють в Енергоатомі. Прогноз прорахований станом на понеділок, 29 серпня 2022 року.

Для населення територій, які можуть зазнати впливу високих доз радіації, рекомендується приймати йод, а також обмежити прогулянки на свіжому повітрі. Якщо вихід на вулицю необхідний, слід використовувати захисні засоби для органів дихання.

Також в "Енергоатомі" рекомендують загерметизувати вікна та двері, припинити використання кондиціонерів та вентиляторів, закрити вентиляцію. Школи та дитсадки мають бути переведені на спеціальний режим роботи. На вході до будь-якого приміщення потрібно знімати взуття та верхній одяг.

На територіях, куди дійшла радіоактивна хмара, слід запакувати всі продукти харчування, загерметизувати всі цінні речі та документи. Повинна бути накладена заборона на полювання та риболовлю, використання лісів. Також має бути обмежене використання ґрунтових доріг, виїзд на узбіччя на дорогах із твердим покриттям. Повинна проводитись дезактивація територій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах