У школах Києва працюватимуть поліцейські патрулі: що вони робитимуть

У школах Києва працюватимуть поліцейські патрулі: що вони робитимуть.

У школах Києва працюватимуть поліцейські патрулі: що вони робитимуть. Фото: tvoemisto.tv

Події
30 серпня 2022 17:45

На Київщині з 1 вересня 88 закладах середньої освіти навчання буде проходити очно, в 99 - дистанційно, а у 399 школах діти вчитимуться за змішаною формою. За школами Києва, які працюватимуть офлайн, буде закріплено поліцейські патрулі.

Про це під час брифінгу в Медіа-центрі Укрінформ повідомив голова Національної поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами голови поліції області, правоохоронці серйозно поставилися до забезпечення безпеки дітей під час навчального року в умовах війни. 

З дітьми вже проводять заняття щодо того, як поводити себе у випадку небезпеки, а також їх вчать мінно-вибуховійц справі. 

Також в області продовжується розвиток програми "Поліцейський офіцер громади". у навчальних закладах працюють правоохоронці, які пройшли відповідне навчання для участі в освітньому процесі для охорони, допомоги та просвіти дітей в школах. 

Окрім цього, Міністерство внутрішніх справ започаткувало проєкт "Вихователь безпеки". Передбачається, що цивільні громадяни після проходження короткого курсу в Національній академії внутрішніх справ будуть проводити певні заходи щодо забезпечення прав дітей і їхньої безпеки. 

У школах, які працюватимуть стаціонарно та за змішаною формою навчання, будуть закріплені поліцейські патрулі, які складатимуться з груп реагування. У разі обстрілів вони першочергово будуть їхати до навчальних закладів, щоб надати допомогу або організувати евакуацію дітей і вчителів.

Зазначимо, що батькам школярів у Києві вже показали бомбосховища, у яких діти будуть перебувати під час повітряної тривоги. Це зробили для того, щоб заспокоїти батьків та показати їм безпечні умови, у яких діти змушені будуть навчатися.

Нагааємо, раніше Vgorode писав, що школи, біля яких немає укриттів цього року працюватимуть у дистанційному форматі

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах