Карта бойових дій в Україні 31 серпня

Карта бойових дій в Україні 31 серпня.

Карта бойових дій в Україні 31 серпня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
31 серпня 2022 08:07

Ще 29 серпня українські війська почали проводити контрнаступ у Херсонській області. ЗСУ б'ють по мостам та переправам, які контрольюють російські окупанти, а також по складах боєприпасів та штабах на тимчасово окупованих територіях. 31 серпня розпочалась 189-а доба протистояння російському агресору, у якій українці вчергове доводять свою мужність та любов до своєї держави. Український контрнаступ є злагодженим процесом, для правильного виконання якого потрібен певний час.

Недивлячись на руйнування мостів, російські війська все ж продовжують перекидати великі колони військової техніки з Криму та Мелітополя. Генштаб ЗСУ також повідомив, що російські війська розгортають новосформований 3-ій армійський корпус, який частково складається з недосвідчених добровольців, з метою зміцнення російських позицій у Харківській та Запорізькій областях. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 31 серпня.

Українські військові заявили, що контрнаступ триває в Херсонській області, але не підтвердили будь-які українські просування через оперативні заходи безпеки. Відомо, що українські війська ввійшли в Архангельське. 30 серпня ЗСУ посилили удари по російських наземних лініях зв’язку, складах боєприпасів і опорних пунктах у північній і центральній частині Херсонської області, зокрема у Новій Каховці і Таврійську.

Карта бойових дій в Україні 31 серпня.Карта бойових дій в Україні 31 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Що стосується сходу України: минулої доби окупанти здійснили там обмежені наземні атаки. Російські війська безуспішно намагалися просунутися в напрямку Шнурки поблизу кордону Харківської та Донецької областей. Також росіяни завдали ударів по Гусарівці, Краснопіллю, Долині, Богородичному, Вірнопіллю та низці інших населених пунктів. У напрямку Сіверська росіяни не проводили наступи, але обстрілювали Сіверськ та навколишні населені пункти.

Минулої доби російські війська здійснили серію обмежених наземних атак на південь від Бахмута. Вони, ймовірно, просунулися до Кодеми, там тривають бої. Росіяни намагаються закріпити контроль над містом. Також повідомляється, що російські війська намагаються просунутися на Бахмут з ​​південного боку в районі Горлівки та намагалися наступати з району Зайцевого.

Наземні атаки продовжувались і поблизу західних околиць Донецька. Російські війська намагалися наступати на Опитне, Первомайське і Красногорівку. Окупанти під час свого наступу також завдавали мінометних і артилерійських ударів по Авдіївці та навколо неї.

Карта бойових дій в Україні 31 серпня.Карта бойових дій в Україні 31 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська здійснили обмежену наземну атаку на північ від Харкова. Вони провели атаку поблизу Удів. Також окупанти завдали ударів по центру Харкова та продовжили обстріли із трубної та реактивної артилерії по навколишніх населених пунктах.

Карта бойових дій в Україні 31 серпня.Карта бойових дій в Україні 31 серпня. Фото: www.understandingwar.org

На лінії фронту Херсон-Миколаїв минулої доби також проведено декілька ворожих наступів. У той же час російські війська відступили після спроби наземного штурму в напрямку Потьомкиного і провели розвідку з БПЛА поблизу Давидового Броду, Снігурівки, Правдиного та Великого Артакова. У Запорізькій області нових наступальних операцій не розпочинали. Росіяни завдали ударів по Кривому Рогу та Дніпру. Із реактивної артилерії окупанти стріляли по Запоріжжю, Нікополю, Червоногригорівці та Марганцю. Окрім цього, Росія веде артилерійський вогонь з позицій навколо Запорізької атомної електростанції та в її околицях.

Карта бойових дій в Україні 31 серпня.Карта бойових дій в Україні 31 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах