ТРЦ Ocean Plaza фінансував патронні заводи у Росії

ТРЦ Ocean Plaza фінансував патронні заводи у Росії.

ТРЦ Ocean Plaza фінансував патронні заводи у Росії. Фото: futgcompany

Події
01 вересня 2022 11:31

Столичний торговий центр Ocean Plaza все ж таки використовувався для фінансування війни в Україні ще з 2014 року. Гроші від прибутку йшли на придбання акцій двох патронних російських заводів. Їх купували олігархи та близькі соратники Володимира Путіна, які на той момент були власниками ТРЦ у Києві – Аркадій та Ігор Ротенберг.

У середині серпня їм повідомили про підозру у фінансуванні війни і навіть викликали до Офісу Генерального прокурора для вручення повідомлення про підозру та інші слідчі дії. Проте олігархи не приїхали до Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, Національна поліція під керівництвом Офісу Генпрокурора встановила, що із прибутку ТРЦ Ocean Plaza, який Ротенберги отримували за 2014-2022 роки, було виведено 2,6 мільярда гривень на фінансування російської армії.

Ці гроші тоді було використано на придбання акцій російських оборонних заводів. У 2017 році син Аркадія Ротенберга Ігор купив 47% Тульського патронного заводу. А в 2019 році російські олігархи купили половину акцій патронного заводу в Ульяновську.

Після того, як Ротенбергі купив акції цих заводів, вони стали працювати вчетверо потужніше, випускаючи більше зброї. Наразі патрони та боєприпаси обох заводів використовуються у війні Росії проти України.

Геращенко також нагадав, що Аркадій Ротенберг публічно назвав себе "власником путінського палацу" і, звичайно ж, входить до близького кола спілкування президента РФ.

Відомим власником Ocean Plaza до передачі його активів до АРМА був бізнесмен Василь Хмельницький, проте він мав не 100% активів. 33% він віддав своєму партнеру Андрію Іванову, а ще якась частина все ж таки належала Росії.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що зараз арешт із ТРЦ Ocean Plaza знято і він може відновити роботу. Власнику буде заборонено розпоряджатися, користуватися, продавати чи отримувати будь-який прибуток від Ocean Plaza. У майбутньому планується, що ТРЦ націоналізують та продадуть на відкритому конкурсі чи розвиватимуть як державний бізнес.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах