Карта бойових дій в Україні 2 вересня

Карта бойових дій в Україні 2 вересня.

Карта бойових дій в Україні 2 вересня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
02 вересня 2022 08:14

В Україні розпочався 191-й день повномасштабної війни, яку розпочала на нашій території Російська Федерація. Контрнаступальні операції, які зараз тривають, стануть більш активними протягом наступних тижнів і, можливо, місяців. Українські сили продовжували обстрілювати російські матеріально-технічні вузли та ключові позиції по всій Херсонській області для підтримки контрнаступу, що триває на півдні України. Окупанти здійснили наземні атаки на північний захід від Слов’янська, на південь і північний схід від Бахмута, а також на північний захід і південний захід від міста Донецьк.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 2 вересня.

Карта бойових дій в Україні 2 вересня. Карта бойових дій в Україні 2 вересня. Фото: understandingwar.org

Українські сили продовжували обстрілювати матеріально-технічне забезпечення та підкріплення Росії та зберігали оперативну тишу щодо перебігу українського контрнаступу на півдні України 1 вересня.

Українське Південне оперативне командування повідомило, що українські сили знищили понтонний міст через річку Інгулець у Дарівці, приблизно за 18 км на північний схід від Херсона, на трасі Херсон – Нова Каховка.

Російські мілблогери повідомили, що українські війська продовжували атакувати щонайменше в чотирьох напрямках Херсонської області, але ці заяви в основному не підлягають перевірці. Різні мілблогери стверджували, що бої тривали на захід від Високопілля на південь від кордону Херсон-Дніпропетровська область, на схід і північний схід від українського плацдарму через річку Інгулець, навколо Снігурівки приблизно за 65 км на схід від міста Миколаєва та на північ від міста Херсона.

Карта бойових дій в Україні 2 вересня. Карта бойових дій в Україні 2 вересня. Фото: understandingwar.org

Російські війська здійснили обмежену наземну атаку на північний захід від Слов’янська 1 вересня. Український Генштаб повідомив, що ворог намагався просунутися в напрямку Долини, що за 18 км на північний захід від Слов’янська вздовж шосе E40. Крім того, окупанти продовжували регулярні обстріли, авіаудари та повітряну розвідку вздовж лінії Ізюм-Слов’янськ та поблизу кордону Харків-Донецька область.

1 вересня армія РФ не проводила жодних підтверджених наземних атак у напрямку Сіверська та продовжувала звичайні артилерійські удари по Сіверську та навколишнім населеним пунктам.

Карта бойових дій в Україні 2 вересня. Карта бойових дій в Україні 2 вересня. Фото: understandingwar.org

1 вересня російські війська не проводили жодних підтверджених наземних ударів уздовж осі міста Харкова. Український Генштаб повідомив, що російські війська продовжували вести повітряну розвідку з використанням БПЛА поблизу населених пунктів уздовж лінії фронту.

Російсіяни продовжували обстрілювати з танкової, трубної та реактивної артилерії населені пункти на північ та північний схід від Харкова.

Карта бойових дій в Україні 2 вересня. Карта бойових дій в Україні 2 вересня. Фото: understandingwar.org

Українське Південне оперативне командування повідомило, що російські війська посилили авіаудари в Херсонській області та дистанційно мінували їхні позиції, щоб захиститися від наступу українських військ.

Окупанти завдали ракетних ударів по Одеській області та продовжили обстріли систем РСЗВ та важкої артилерії Нікопольського та Криворізького районів. Повідомляється, що супутникові зображення показали, що російські війська переміщують іншу систему протиповітряної оборони С-400 поблизу Бельбека, Крим. Ймовірно, російські війська продовжують вживати заходів щодо посилення ППО в Криму.

Російська влада посилила заяви про те, що українські війська загрожують як Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), так і новоприбулій делегації Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на територію ЗАЕС.
Триває формування російського 3-го армійського корпусу для розгортання на Донбасі.

Російська окупаційна влада, ймовірно, все більше визнає свою неспроможність успішно провести фіктивні референдуми на окупованих територіях України через невдачі російської армії та триваючий український опір на окупованих територіях.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах