Дітям, які втратили одного чи обох батьків, допомагає благодійний фонд "Діти Героїв"

Дітям, які втратили одного чи обох батьків, допомагає благодійний фонд "Діти Героїв".

Дітям, які втратили одного чи обох батьків, допомагає благодійний фонд "Діти Героїв". Фото: pixabay.com

Події
02 вересня 2022 15:17

Благодійний фонд "Діти Героїв" із березня цього року, тобто практично з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, почав допомагати дітям, які втратили своїх батьків. Кожен, хто знає осиротілих дітей, завжди може звернутися до фонду.

Фонд був заснований у березні 2022 року, коли кількість українців, які стали жертвами війни, стрімко зростала з кожним днем. Ставало більше і знедолених дітей, у яких війна забрала одного чи одразу двох батьків.

За задумом організаторів, фонд опікуватиметься осиротілими дітьми тривалий час - до досягнення ними повноліття. Станом на вересень цього року фонд займається більш ніж 600 дітьми. Згідно з планами "Дітей Героїв", до Нового року під опіку фонду візьмуть вже 5000 дітей.

Фонд надає допомогу у кількох напрямах, він займається як фінансовою підтримкою, і соціалізацією дитини в суспільстві, освітніми питаннями.

Екстренна допомога

Допомога щодо вирішення будь-яких термінових питань, у тому числі щодо евакуації дітей.

Регулярна допомога

Кожна дитина, яка опікується фондом, має право на першу допомогу у розмірі 5000 грн. Але це ще не все – подарунок у розмірі 2000 грн. діти одержують до дня народження. Якісь гроші виділяють сиротам також на день захисту дітей та інші свята. Окрім того, фонд допомагає і батькам.

Допомога не вичерпується грошима, хлопцям у подарунок від партнерів фонду приходить теплий одяг, взуття, засоби для навчання та розвитку.

Соціалізація

Дітям, які залишилися без батьків, а також їхнім опікунам, надають посильну підтримку педагоги та психологи. Для покращення психічного стану дітей з ними проводиться арттерапія та психологічна реабілітація. Фонд направляє дітей до таборів відпочинку, причому не лише на території нашої країни, а й у Швейцарії, Іспанії, США та інших країнах.

Live Assistance

Цей вид підтримки – від особистого Помічника родини. Також до Live Assistance входить юридична допомога сиротам, опрацювання додаткових запитів від сімей.

Освіта

Дітям допомагають вивчити англійську мову та комп'ютерну грамотність. На даний момент вже 127 дітей навчають англійську з партнерськими школами. Крім того, 14 маленьких дітей розпочали дошкільну підготовку, ще сотня отримає ноутбуки та планшети, які дадуть можливість ефективно навчатися онлайн.

Менторство та кар'єрна орієнтація

Для спілкування з дітьми знаходять досвідчених професіоналів, які стають для підростаючого покоління джерелом знань та відповідей, та прикладом успіху, на який потрібно дорівнювати. Для дітей, якими опікується фонд, було організовано відеозустріч із Тарасом Тополем "Антитіла" та Олександром Шовковським "Динамо". Також дітям організували відвідування концерту Наді Дорофєєвої.

Кожен читач, який знає дітей, які втратили одного або обох батьків, може повідомити про них фонд тут.

Також усі бажаючі можуть фінансово чи в інший спосіб підтримати фонд, це можна зробити на сайті фонду.

Фонд має офіційні сторінки в соцмережах:

https://www.facebook.com/ChildrenofHeroes

https://www.linkedin.com/company/children-of-heroes/

https://www.instagram.com/children.heroes/

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах