В Україні можуть дозволити всім громадянам другий бустер від Сovid-19

В Україні можуть дозволити всім громадянам другий бустер від Сovid-19.

В Україні можуть дозволити всім громадянам другий бустер від Сovid-19. Фото: slovoidilo.ua

Події
05 вересня 2022 07:10

Міністерство охорони здоров’я України у вересні планує дозволити всім громадянам робити друге бустерне щеплення від COVID-19. Нині другу бустерну дозу рекомендують робити людям похилого віку та людям з тяжкими супутніми захворюваннями.

Про те, що найближчим часом, ймовірно, ухвалять рішення про другий бустер для всіх, заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, захворюваність на коронавірус продовжує зростати. Зокрема за минулий тиждень Сovid-19 діагностували у 11,5 тисяч людей (за тиждень перед цим хворобу виявили у9,1 тисяч людей). Також зростає кількість госпіталізацій (близько 3,1 тисячі пацієнтів порівняно з 2,6 тисячами на позаминулому тижні).

До того ж збільшується і кількість тестувань, щодня майже на 10-15%. Санлікар зазначив, що за минулий тиждень було 56,5 тисяч тестувань, а зараз це 62 тисячі.

Наразі однією дозою щепилися майже 52% дорослого населення, двома дозами – 49,3%, а перший бустер отримали – 6,3% українців.

Також Кузін додав, що, якщо людина не встигла зробити бустер або пропустила вакцинацію, їй варто зробити щеплення, тому що повний курс краще захищає від важкого перебігу COVID-19.

Українці можуть вакцинуватися трьома видами вакцин: Coronavac, Pfizer та Jansses. Їх поставляє Covax. Вакцини вже розвезені по областях України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах