Карта бойових дій в Україні 9 вересня

Карта бойових дій в Україні 9 вересня.

Карта бойових дій в Україні 9 вересня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
09 вересня 2022 08:01

Сьогодні, 9 вересня, в Україні розпочалась 198-а доба повномасштабної війни в Україні. Успіхи України на лінії Харків-Ізюм створюють тріщини в російському інформаційному просторі та підривають довіру до російського командування до ступеня, якого не було з часів невдалої російської переправи через річку в середині травня. Українські сили в контрнаступі в Харківській області 8 вересня просунулися на 20 кілометрів від основного тилового вузла Росії в Куп’янську.

ЗСУ, ймовірно, захоплять Куп’янськ протягом наступних 72 годин, серйозно погіршивши, але не повністю розірвавши російські наземні лінії зв’язку (GLOC) з Ізюмом.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 9 вересня.

Карта бойових дій в Україні 9 вересня.Карта бойових дій в Україні 9 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Українські військові офіційні особи заявили, що українські сили поступово просуваються в Херсонській області та продовжують обстрілювати російські наземні лінії зв’язку (GLOCs), пункти управління та склади боєприпасів по всьому регіону.

Карта бойових дій в Україні 9 вересня.Карта бойових дій в Україні 9 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Окупанти здійснили обмежені наземні атаки на південь від Ізюма та навколо Слов’янська 8 вересня. Російські сили здійснили обмежену наземну атаку на північний схід від Сіверська. Ворог продовжує наземні атаки на північний схід і південь від Бахмута. Також здійснив обмежену наземну атаку вздовж північно-західної, західної та північної околиць Донецька.

Карта бойових дій в Україні 9 вересня.Карта бойових дій в Україні 9 вересня. Фото: www.understandingwar.org

8 вересня українські війська досягли значних успіхів у Харківській області та наступають на Куп’янськ, ключовий вузол російських GLOC, що підтримує Ізюмський напрямок. Українські війська, ймовірно, просунулися до позицій у радіусі 15 км від Куп’янська та протягом ночі будуть обстрілювати місто. Російські тилові позиції в Харківській області тепер відкриті для подальшого наступу України, і українські сили, ймовірно, захоплять Куп’янськ протягом наступних 72 годин.

Відносно швидка швидкість просування українських військ, близькість до Куп’янська та здатність обстрілювати місто викликають паніку в російських тилах. Геолокаційні кадри показують пошкодження від ймовірного українського удару по російському військовому штабу в окупованому Куп’янську.

Карта бойових дій в Україні 9 вересня.Карта бойових дій в Україні 9 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська не проводили наступальних дій на заході Запорізької області та продовжували регулярні обстріли вздовж лінії фронту 8 вересня. Геолокаційні кадри показали вибух на окупованому росіянами автовокзалі у Василівці поблизу російського КПП на українські лінії в Запорізькій області.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах