Карта бойових дій в Україні 10 вересня

Карта бойових дій в Україні 10 вересня.

Карта бойових дій в Україні 10 вересня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
10 вересня 2022 08:04

В Україні розпочалась 199-а доба з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Наші Збройні сили крок за кроком звільняють українську територію, яку було окуповано ворогом з лютого. На Харківщині під контроль ЗСУ повернулося більш ніж 20 населених пунктів, а у Херсонській області продовжується активний контрнаступ наших захисників.

Противник, в свою чергу, продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області та намагається утримати тимчасово захоплені райони в інших регіонах. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від європейських експертів війни станом на 10 вересня.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові з високою інтенсивністю ведуть повітряну розвідку та наносить ракетні та авіаційні удари по території України. Так, за минулу добу ворог завдав 13 ракетних та 23 авіаційних удари по об’єктах на території України. Постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Великі Проходи, Авдіївка, Невельське, Мар’їнка, Велика Новосілка, Нескучне, Вільне Поле, Полтавка, Малі Щербаки, Білогір’я, Тернові Поди, Благодатне, Сухий Ставок, Костромка та Безіменне. Також росіяни обстрілювали об'єкти цивільної та військової інфраструктури в районах Славгорода і Великої Писарівки, що в Сумській області.

Карта бойових дій в Україні 10 вересня.Карта бойових дій в Україні 10 вересня. Фото: twitter.com/war_mapper

На Слов’янському напрямку російські війська нанесли ракетні удари в районах населених пунктів Слов’янськ, Долина, Краснопілля, Велика Комишуваха, Микільське, Дібрівне. На Краматорському напрямку - біля Серебрянки, Кривої Луки, Сидорового, Григорівки, Івано-Дар’ївки та Спірного. Окупанти продовжили обстріли Зайцевого, Миколаївки Другої, Веселої Долини, Соледара, Бахмутського, Бахмута і Яковлівки.

Повідомляється, що росіяни проводили наземні атаки в районах населених пунктів Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут та Первомайське, проте були зупинені українськими силами.

Із мінометів та ствольної артилерії вороги атакували Красногорівку, Авдіївку, Опитне, Водяне, Карлівку та Первомайське. Також ракетних ударів зазнала інфраструктура в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Микільське, Вугледар, Шевченко, Велика Новосілка, Богоявленка, Нескучне, Времівка.

Українські війська начебто почали штурм Лиману зі свого плацдарму над Сіверським Донцем. Також є деякі повідомлення, що ЗСУ намагаються просунутися в бік Ізюма з півдня.

Карта бойових дій в Україні 10 вересня.Карта бойових дій в Україні 10 вересня. Фото: twitter.com/war_mapper

На Харківському напрямку росіяни наносили ракетні удари по Дмитрівці, Прудянці, Золочеві, Соснівці, Дуванці, Удах, Липцях, Перемозі, Момотовому та Борщові. ЗСУ вже звільнили на Харківщині близько 30 населених пунктів. З'явилась також непідтверджена інформація від бійця Нацгвардії Микити Каракая, що наші захисники зайшли в Ізюм, звільнивши населені пункти Оскол і Капітонівка. Російські пропагандисти почали писати, що вже розпочалася оборона Ізюма. Українські війська також звільнили Шевченкове та Бригадирівку та вийшли на околиці Куп'янська.

Карта бойових дій в Україні 10 вересня.Карта бойових дій в Україні 10 вересня. Фото: twitter.com/war_mapper

Бої за населені пункти Оскол і Капітонівка.Бої за населені пункти Оскол і Капітонівка. Фото: соцмережі

На Запорізькому напрямку ворог продовжував наносити ракетні удари по районах населених пунктів Новоандріївка, Гуляйполе, Чарівне, Новосілка, Щербаки, Вільне Поле, Малинівка, Оріхів, Новопіль.

Ворог вів повітряну розвідку з застосуванням БпЛА. Для посилення російського угруповання на тимчасово захоплених територіях Херсонської області прибув сформований за національною ознакою підрозділ так званих “кадирівців”, чисельністю до 1 300 осіб.

За останні дні ЗСУ звільнили понад тисячу квадратних кілометрів України. Українська авіація підтримує незмні сили та за минулу добу здійснила 33 удари. Було знищено склад боєприпасів у майже 25 опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки армії РФ. Підрозділи протиповітряної оборони наших військ на різних напрямках знищили два БпЛА та одну керовану авіаційну ракету.

Населені пункти, які було звільнено ЗСУ, повертаються до життя. У них проводиться розмінування місцевост та стабілізаційні заходи. Поліцейські фіксують численні злочини ворога на українській землі, готові протидіяти провокаціям та проникненню диверсійно-розвідувальних груп.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах