Стало відомо, на що витрачатимуть бюджет України у 2023 році

Стало відомо, на що витрачатимуть бюджет України у 2023 році.

Стало відомо, на що витрачатимуть бюджет України у 2023 році. Фото: glavcom.ua

Події
13 вересня 2022 23:11

Кабінет міністрів України 7 вересня схвалив план витрати із державного бюджету у 2023 році. Більша частина грошей піде на оборону України, решта - на соціальні гарантії.

Тепер проєкт держбюджету на наступний рік розглядатиме Верховна Рада.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це розповів президент України Володимир Зеленський. Він повідомив, що це буде бюджет країни, що воює. Тож значна частина коштів виділятиметься саме на сектор безпеки та оборони.

На заробітні плати військовим, забезпечення армії, ремонт та закупівлю техніки та зброї у 2023 році з держбюджету планується виділити понад трильйон гривень. 

- Це буде пріоритет номер один, - зазначив президент.

Частина коштів з державного бюджету йтиме на фінансування Пенсійного фонду. Витрати на це становитимуть близько 35% дербюджету, що дорівнює 30 мільярдам гривень. 

У той же час, видатки на органи державної влади порівняно з 2022 роком зменшаться на 11,6 мільярдів гривень. 

- Щоб пройти цей час і забезпечити фінансову, соціальну стабільність, треба максимально скоротити усі некритичні видатки держави. Усе те, що не допомагає обороні, не допомагає економічному розвитку країни, соціальному, культурному забезпеченню наших людей, - сказав Зеленський.

Також у 2023 році в Україні з'явиться бюджетний Фонд ліквідації наслідків російської збройної агресії, який матиме не менше ніж 19 мільярдів гривень.

Володимир Зеленський розповів, що у планах на державний бюджет є додаткова дотація на компенсації витрат для місцевих бюджетів через війну. Вона становить 24 мільярди гривень.

За словам президента України, в наступному році будуть діяти також й інші програми і рішення, які мають допомогти бізнесу працювати, зберегти робочі місця та залучати нових працівників.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, чи варто українцям очікувати збільшення мінімальної заробітної плати у 2023 році

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах