Карта бойових дій в Україні 20 вересня

Карта бойових дій в Україні 20 вересня.

Карта бойових дій в Україні 20 вересня. Фото: ССО "Азов"

Події
20 вересня 2022 07:37

20 вересня в Україні розпочалась 209-а доба повномасштабної війни з Росією. ЗСУ продовжують звільнення території від окупантів та не збираються зупинятися. На півдні України триває контрнаступ наших захисників, що викликає паніку у Кремля. Окупаційну владу закликають як можна швидше провести референдум у Донецькій і Луганській областях.

Однак російські війська не контролюють всю Донецьку та Луганську області. Таким чином, так звані "референдуми" призведуть до того, що Росія анексує області, які, за визначенням Кремля, будуть частково "окуповані" законною українською владою та наступаючими українськими силами. Зазначимо, що ця анексія не стосується тимчасово окупованого півдня України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 20 вересня.

Російські війська відчайдушно намагаються мобілізувати додаткові сили з усіх потенційних джерел, щоб заповнити склад своєї армії.

Карта бойових дій в Україні 20 вересня.Карта бойових дій в Україні 20 вересня. Фото: www.understandingwar.org

19 вересня українські війська продовжували зміцнювати свої позиції на східному березі річки Оскіл. Вони продовжували обмежені та локалізовані операції з перетину річки Оскіл і загрожували російським позиціям на протилежному березі. ЗСУ також посилюють своє угруповання в Харківській області за допомогою трофейних російських танків Т-72.

Є інформація, що наші захисники продовжили наступ на лінії Лиман-Ямпіль-Білогорівка. Глава "ДНР" Денис Пушилін заявив, що бої тривають в Яровій, проте вчора з'явилося фото, на якому видно, що над селищем піднято прапор України. Геолокаційні кадри бойових дій підтверджують, що українські війська також відбили Білогорівку.

Карта бойових дій в Україні 20 вересня.Карта бойових дій в Україні 20 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Українські військові зберігають мовчання щодо перебігу українського контрнаступу на півдні України. Російські війська, в свою чергу, продовжують зусилля щодо покращення оборонних позицій. Минулої доби ЗСУ знищили російські склади боєприпасів у Миколаївській області, два невизначені командні пункти та російську систему радіоелектронної боротьби у Херсоні. Також українські війська знищили два російські склади боєприпасів у Благодатному.

Окупанти ремонтують пошкодженя дамби в Новій Каховці після того, як удари з боку України 2 вересня частково зруйнували міст через дамбу.

Українські офіційні джерела повідомили, що українські війська зміцнили свої тактичні позиції вздовж фронту на півдні. Захисники відбили російські розвідувальні групи в районі Архангельського.

19 вересня вороги продовжили наземні атаки на південь від Бахмута. Російські атаки було відбито в районі Миколаївки Другої, Курдюмівки, Зайцевого та Веселої Долини. Російські війська обстріляли українські позиції на лінії зіткнення Бахмут і Авдіївка – Донецьк.

Карта бойових дій в Україні 20 вересня.Карта бойових дій в Україні 20 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська не проводили наземних атак у Запорізькій області на захід від Гуляйполя, проте продовжували регулярні обстріли українських позицій. Окупанти також обстріляли об’єкти критичної інфраструктури та житлові квартали області. Голова Запорізької ОДА Олександр Старух повідомив, що російські ракети С-300 вразили трансформаторну підстанцію та кілька сіл у центрі Запорізької області. Також 19 вересня Росія нанесла декілька ударів по місту Миколаїв:  шість ракет С-300 і три реактивних снаряда "Смерч" влучили в промислові та цивільні об’єкти.

Карта бойових дій в Україні 20 вересня.Карта бойових дій в Україні 20 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах