Що трапиться у разі ракетної атаки по Київській ГЕС: кометарій "Укргідроенерго"

Що трапиться у разі ракетної атаки по Київській ГЕС: кометарій "Укргідроенерго".

Що трапиться у разі ракетної атаки по Київській ГЕС: кометарій "Укргідроенерго". Фото: wikipedia.org

Транспорт та інфраструктура
19 вересня 2022 22:33

На думку фахівців, катастрофа із затопленням Києва та інших населених пунктів нижче по Дніпру малоймовірна.

Зважаючи на те, що в інтернеті почали поширюватися панічні чутки про можливу атаку ракетами держави-агресора Київської ГЕС, та різноманітними описами катастрофічних наслідків руйнування греблі, точку в цьому питанні вирішили поставити фахівці "Укргідроенерго".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На думку професіоналів із цієї організації, надто боятися не варто – споруди ГЕС перебувають у хорошому технічному стані, ймовірність прориву греблі – дуже низька, а ракетні обстріли не матимуть катастрофічних наслідків.

Усі гідроелектростанції країни є особливо важливими об'єктами, нагадують в "Укргідроенерго", тому приділяється особлива увага їхній безпеці.

На Київській ГЕС є автоматизована система контролю безпеки, вона забезпечує цілодобовий безперервний контроль основних показників стану споруд. Охорона ГЕС здійснюється відомчою воєнізованою охороною у взаємодії із спеціалізованими підрозділами інших відомств.

У 1960-х роках, коли будувалась електростанція і сама гребля, вони проектувалися з урахуванням загроз обстрілів, з великим запасом міцності та стійкості, тому руйнування греблі ракетами – складне завдання.

При цьому в "Укргідроенерго" визнають, що можливі пошкодження металевих затворів греблі, та вода почне неконтрольовано надходити з Київського водосховища. Однак зони підтоплення за такого сценарію будуть незначними.

Також в "Укргідроенерго" вважають, що поширення катастрофічних оцінок руйнування ГЕС внаслідок обстрілів – це "сумнівна, недоречна, а часом і шкідлива діяльність, спрямована на нагнітання паніки".

Також нагадаємо, що Vgorode нещодавно писав про різні прогнози атаки на Київську ГЕС - як оптимістичні, так і песимістичні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах