У Києві перевірили якість води з-під крану: результати

У Києві перевірили якість води з-під крану: результати.

У Києві перевірили якість води з-під крану: результати. Фото: unsplash.com

Події
21 вересня 2022 08:10

Фахівці традиційно перевірил якість води поверхневих джерел водопостачання та питної води в Києві. Цей моніторинг проводять для забезпечення безпечного користування водою у побутових цілях. Аналізується рідина не тільки за фізико-хімічними і мікробіологічними показниками, а також і за вмістом радіації.

Як повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на ПрАТ "АК "Київводоканал", під час війни у воду можуть потрапляти боєприпаси, залишки техніки і інше сміття, яке може погіршувати якість поверхневих вод. Також зростає і радіаційна небезпека води. У Київводоканалі намагаються вчасно реагувати на відхилення від норм якості води.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нещодавно було вчергове перевірено якість води річок Дніпра та Десни, а також артезіанських свердловин, з яких у будинки киян йде вода. Фахівці лабораторій постійно відбирають проби у місцях водозаборів та на виході з очисних споруд.

Воду аналізували за фізико-хімічними, мікробіологічними та радіаційними показниками. Радіаційний аналіз включає визначення показників питомої сумарної альфа-активності, бета-активності, активності цезію та стронцію.

Результати перевірки показали, що наразі відхилень щодо якості та безпечності питної води у Києві не зафіксовано. Поверхневі джерела водопостачання за показниками радіаційної безпечності та всіма іншими гігієнічними показниками відповідає нормативним вимогам.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 5-10 вересня у Києві вчергове спостерігалося погіршення стану повітря. Фахівці виявили майже 10-кратне перевищення отруйних газів. Проте зараз повітря в Києві відносно чисте.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах