Тестування системи інформування населення від ДСНС в Україні завершено

Тестування системи інформування населення від ДСНС в Україні завершено.

Тестування системи інформування населення від ДСНС в Україні завершено. Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

Події
23 вересня 2022 19:40

ДСНС України повідомило сьогодні, 23 вересня, про успішне завершення тестування системи інформування населення Cell Broadcast. Звуки оповіщень, що раптово з'являються, лякали багатьох українців.

Нагадаємо, ДСНС спільно з мобільними операторами запустили систему оповіщення із використанням технології Cell Broadcast. Повідомлення відразу виводиться на екран телефону, поверх усіх програм або заблокованого екрана з одночасним гучним запобіжним звуковим сигналом. Це робиться для оперативного інформування населення щодо загрози надзвичайних ситуацій чи інших небезпечних подій.

Тестування цієї системи розпочалося 7 вересня. Багатьох українців ці сповіщення налякали, оскільки сигнал виявився дуже гучним, але деяким повідомлення так і не надходили.

Cell Broadcast - це сучасна система, що дозволяє оперативно повідомляти населенню про небезпеки та загрози для їхнього життя. Процес тестування викликав низку незручностей та обріс мемами, визнають у ДСНС. Не всім українцям він сподобався. При цьому в процесі тестування було знайдено величезну кількість технічних рішень, вирішено безліч питань.

У майбутньому, обіцяють у ДСНС, ця система стане робочою і передаватимуться вже сигнали про справжні погрози для українців.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах