У Гідрометцентрі розповіли, чи буде суворою зима в Україні

У Гідрометцентрі розповіли, чи буде суворою зима в Україні.

У Гідрометцентрі розповіли, чи буде суворою зима в Україні. Фото: pixabay.com

Події
23 вересня 2022 23:40

На тлі чуток про те, що зима 2022-23 років буде дуже морозною та суворою, розповісти наукові дані про прогноз погоди на найближчі місяці вирішив Український гідрометеорологічний центр.

У Гідрометцентрі запевняють, що чутки про сувору зиму не мають підстав. Будь-які прогнози на такий тривалий час є ненауковими. Прогноз на тривалий період базується на метеоспостереженнях, що проводяться в різних регіонах України 80, 100 і більше років, та створенні на основі їх трендів у температурному режимі.

Згідно з такими даними, отриманими за довгі роки спостережень, можна припустити, що середня температура цієї зими (у грудні - лютому) очікується на 1-2 градуси вище за норму, взяту за період останніх 30 років (1991-2020). Тобто, швидше за все, зима цього року буде трохи теплішою, ніж зазвичай, тривалі за часом холоди малоймовірні. При цьому можливі короткочасні періоди сильного похолодання, можуть тривати 1-5 діб.

Рішення про перенесення початку опалювального сезону на пізніші дати, а також закінчення сезону на більш ранні дати є обґрунтованим. Згідно з метерозрахунками, зменшити терміни опалювального сезону в населених пунктах України буде можливо.

Нагадаємо, мер Києва попередив мешканців столиці, що ця зима буде важчою, ніж зазвичай. Температура в квартирах опуститься нижче за норму. Схожа ситуація може бути й у інших містах.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах