Патрульні поліцейські Києва отримали за 2022 рік понад тисячу неправдивих викликів

Патрульні поліцейські Києва отримали за 2022 рік понад тисячу неправдивих викликів.

Патрульні поліцейські Києва отримали за 2022 рік понад тисячу неправдивих викликів. Фото: facebook.com/pol.kyivregion

Події
24 вересня 2022 19:29

Неправдиві виклики, що постійно одержуються, відволікають поліцейських у Києві від охорони громадського порядку. Якщо таких жартівників знаходять – їм виписують штраф.

Величезна кількість хибних викликів поліції, понад тисячу за неповних 9 місяців цього року, - це не лише показник слабкої відповідальності громадян у країні, а й незнання ними правових наслідків хибного виклику правоохоронців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляють у Патрульній поліції Києва, існує адміністративна стаття 183 - "Свідомо неправдивий виклик спецслужб". За "жартівливий" виклик поліцейських можна отримати штраф від 850 до 3400 гривень.

Поліцейські розповіли про кілька показових випадків помилкового виклику патруля. Телефоном 102 надійшло повідомлення, згідно з яким на вулиці Героїв Дніпра було вкрадено машину. Людина повідомила поліцейським телефоном, що його автомобіль BMW був викрадений. Поліція незабаром приїхала на місце, обстежила навколишню територію та... виявила машину, про яку повідомляли у виклику. Виявилося, що людина-власник авто просто забув, де її запаркував і поліцейські допомогли її знайти.

Ще один подібний виклик був із вулиці Газової. Жінка повідомила поліцейських про те, що стала жертвою побиття з боку чоловіка. Поліцейські, які приїхали, знайшли за вказаною адресою лише п'яну жінку, яка вирішила таким чином пожартувати.

Усі такі жартівники караються штрафом, повідомляють у поліції.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах