Карта бойових дій в Україні 25 вересня

Карта бойових дій в Україні 25 вересня.

Карта бойових дій в Україні 25 вересня. Фото: ua.news

Події
25 вересня 2022 07:24

25 вересня в Україні розпочалась 214-а доба з початку повномастабної війни в Україні, розпочатої Російською Федерацією. У країні-агресорці продовжується часткова мобілізація чоловіків за наказом Володимира Путіна. А на території України триває контрнаступ ЗСУ та активні бої в деяких частинах фронту.

Міністр оборони Сергій Шойгу рішуче повторив, що мобілізація є частковою і стосуватиметься лише на тих, хто вже є в запасі та має військовий досвід, але військові комісари хаотично роздають мобілізаційні повістки. Це свідчить про те, що вони відчувають значний тиск з метою якнайшвидшого проведення мобілізації. Росія також негайно мобілізує осіб на окупованих територіях України після того, як дасть їм російські паспорта за участь у фіктивних референдумах. Можливо, російські війська готуються примусово мобілізувати українських військовополонених для боротьби на стороні Росії, що було б порушенням Женевської конвенції про військовополонених. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 25 вересня.

Карта бойових дій в Україні 25 вересня.Карта бойових дій в Україні 25 вересня. Фото: www.understandingwar.org

24 вересня українські війська продовжували здобувати локалізовані успіхи вздовж кордону Харківської і Луганської областей. Є інформація, що українські штурмові загони зайшли в населені пункти Гряниківка та Горобівка на Харківщині. Також позиційні бої продовжуються вздовж річки Оскіл поблизу Куп’янська. Минулої доби ЗСУ відбили російську атаку на Петропавлівку. Нещодавні дощі уповільнили спроби української армії просунутися далі на схід від позицій уздовж річки Оскіл, оскільки багниста місцевість ускладнює ефективне транспортування важкого озброєння та техніки. Однак українські військові продовжують досягати успіхів, адже вороги на цій осі слабкі та вразливі.

Імовірно, що ЗСУ продовжили наступальні дії навколо Лиману. Вони взяли під контроль Нове і наступають на південь від Лиману з лінії Рідкодуб-Нове. Кілька джерел також стверджували, що українські війська взяли під контроль половину Новоселівки.

Карта бойових дій в Україні 25 вересня.Карта бойових дій в Україні 25 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Росіяни намагаються провести ротацію підрозділів і продовжити обмежені наземні маневри у невизначених районах на півдні України. Мешканці Нової Каховки останні два дні повідомляють про вибухи. ЗСУ вдарили по Новій Каховці та сусідній Каховській ГЕС і Берсилавському районі по місцях, де розміщуються російські окупанти. Також українські сили завдали ударів по російських позиціях в районі Генічеська.

Українські війська продовжують бої на півночі Херсонської області поблизу Ольгиного та Архангельського та позиційні бої біля Сухого Ставка.

Карта бойових дій в Україні 25 вересня.Карта бойових дій в Україні 25 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Мнулої доби російські війська продовжили наземні атаки в Донецькій області. ЗСУ відбили ворожий наступ на північний схід від Бахмута в районі Соледара та Бахмутського, а також в районі Одрадівки, Курдюмівки, Зайцевого та Майорська. Росіяни також намагалися атакувати Кам’янку, Авдіївку, Опитне та Невельське. Генштаб ЗСУ також повідомив, що російські війська здійснили обмежений наземний штурм Новомихайлівки та продовжували регулярні обстріли по всій Донецькій області та на сході Запорізької області.

Карта бойових дій в Україні 25 вересня.Карта бойових дій в Україні 25 вересня. Фото: www.understandingwar.org

24 вересня російські війська продовжували наносити ракетні удари в Запорізькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Окупанти обстріляли портову інфраструктуру Очакова Миколаївської області ракетами Х-31 і продовжили ракетні удари по містах Запоріжжя та Миколаїв. Також російські війська обстріляли узбережжя Каховського водосховища в районі Червоногригорівки Дніпропетровської області. Цей удар є ймовірним продовженням нещодавньої російської кампанії проти українських гідротехнічних об’єктів, які, за оцінкою Міністерства оборони Великої Британії, навряд чи суттєво вплинуть на українські операції через відстань між цими гідротехнічними об’єктами та фронтовими зонами бойових дій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах