Один із російських десантників в Ірпені змушував українців гуляти замінованим лісом

Один із російських десантників в Ірпені змушував українців гуляти замінованим лісом.

Один із російських десантників в Ірпені змушував українців гуляти замінованим лісом. Фото: gp.gov.ua

Події
27 вересня 2022 23:20

Генпрокуратура України повідомила про підозру одному з десантників РФ, який вирізнявся в Ірпені особливими звірствами.

Як з'ясувало слідство, російські десантники окупували Ірпінь та в одному з ЖК організували свій штаб. Вони робили обхід усіх квартир, розташованих у житловому комплексі, пишуть в Офісі Генерального прокурора і намагалися знайти патріотично налаштованих українців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До мешканців Ірпеня десантники-окупанти застосовували залякування та тортури: цивільних били, казали, що розстрілюють – роблячи постріли над головою та біля ніг. Особливо витонченою тортурою був примус гуляти замінованим лісом.

Генпрокуратура звинувачує військовослужбовця РФ, який спочатку знущався з одного з українців, зв'язуючи йому руки за спиною, а після цього вбив з автоматичної зброї. Окупанта звинувачують за фактом порушення законів та звичаїв війни, це ч. 2 ст. 438 КК України.

Нагадаємо, вчора Vgorode писав, що у вересні в полон до бійців ЗСУ потрапив російський солдат, який зізнався у вбивстві мирного жителя на Київщині. Затримати військовослужбовця на прізвище Гукасян змогли під час бойового зіткнення у Херсонській області. Його передали співробітникам СБУ, які спільно з Департаментом захисту інтересів суспільства та держави Нацполіції та Офісу Генпрокурора під час допиту встановили та довели його причетність до військового злочину.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах