Багато школярів Києва та області навчаються в умовах хаосу

Багато школярів Києва та області навчаються часом в умовах хаосу.

Багато школярів Києва та області навчаються часом в умовах хаосу. Фото: facebook.com/inga.ivchenko.33

Події
29 вересня 2022 00:02

Батьки, які обрали очну форму навчання для своїх дітей, все одно періодично мають залишати їх вдома – уроки йдуть онлайн. Вчитися у класах протягом усього року часто неможливо. Подібна проблема характерна для багатьох шкіл Києва та столичного регіону.

Майже через місяць з початку нового навчального року, який вперше в історії України стартував в умовах повномасштабної війни, можна підбивати перші підсумки. Виявилося, що у сфері освіти недостатньо готові до військових реалій, а рішення про вибір форми навчання (очної чи онлайн) викликало дезорганізацію, пише "Апостроф".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Система, згідно з якою адміністрація школи може самостійно визначити форму навчання, викликала певну плутанину. Наприклад, у школах, де батьки з дітьми проголосували на очне навчання, все одно періодично уроки проходять за допомогою інтернету, в програмі Zoom.

За словами однієї мешканки Київської області, змішана система виглядає так: один тиждень дитина ходить до школи, а іншу – сидить удома та навчається онлайн, хоча вони обирали очну систему навчання. Причина цього – у маленькому бомбосховищі, яке не вміщує у разі повітряної тривоги всіх учнів. Через це спочатку один клас навчається очно, а через тиждень – паралельний, потім вони знову змінюються.

Окрім розміру бомбосховищ існує ще одна проблема. Багато шкіл здають підвали, які мали використовуватися як укриття, в оренду. Там розміщуються спортклуби тощо. Багато шкіл не розривали напередодні нового навчального року договори оренди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах