Кінотеатр "Жовтень" у Києві зроблять інклюзивним

Кінотеатр "Жовтень" у Києві зроблять інклюзивним.

Кінотеатр "Жовтень" у Києві зроблять інклюзивним. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Події
30 вересня 2022 08:30

Кінотеатр "Жовтень" у Києві пропонує людям з інвалідністю пройти анонімне опитування, щоб зрозуміти їхні потреби. Таким чином заклад найближчим часом хочуть зробити інклюзивним.

Перегляд кіно - це одна із найдоступніших і найпростіших ідей для розваги. Проте не всі люди можуть однаково користуватися послугами кінотеатру. На жаль, кінозали не обладнані для людей з інвалідністю: у них немає приладів для адаптації стрічки під потреби таких людей та у більшості випадків немає пандусів чи спеціальних вбиралень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тож кінотеатр "Жовтень" хочуть зробити зручним для кожного. На Facebook-сторінці закладу повідомили, що запускають новий проєкт "Доступне кіно для кожного".

- Ми мріємо, щоб перебування у кінотеатрі було комфортним, цікавим та корисним дозвіллям для кожного. Тому ми хочемо зрозуміти та задовільнити потреби людей з інвалідністю під час перебування у кінотеатрі та зробити усе можливе, щоб вони отримали максимум задоволення від перегляду фільмів, - написали працівники кінотеатру.

Своєю місією вони бачать створення комфортного, відкритого та доступного культурного простору для людей з інвалідністю. Кінотеатр "Жовтень" буде поширювати у суспільстві толерантне ставлення до кожної людини, не зважаючи на її фізичний чи психологічний стан. 

Для цього кінотеатр зайнявся розробкою, створенням та проведенням опитування серед людей з інвалідністю. Серед працівників уже проходять навчання щодо особливостей роботи з відвідувачами, що мають інвалідність.

Окрім цього, під людей з ососбливими потребами переплановують кінорепертуар. Зокрема, будуть створені звукоописи до фільмів для глядачів із порушенням зору та розгорнуті субтитри для глядачів із порушенням слуху.

Проєкт, націлений на створення інклюзивного кінотеарту реалізується за підтримки кінокомпанії DobranichFilm, ініціативи Доступно.UA та навчально-реабілітаційного Центра Dzherelo Centre. Автори проекту: Юлія Антипова, Світлана Рудюк, Катерина Лещенко та Анастасія Сімака.

Людей із інвалідністю запрошують долучитися до проєкту і пройти анонімне опитування, яке наблизить кінотеатр до створення зручних умов для кожного. Відповіді прийматимуться до 2 жовтня.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що кінотеатр "Жовтень" не працював з початку повномаштабної війни в Україні, проте у травні відновив свою роботу. Усі анонси найближчих кінопереглядів є на сторінках кінотеатру в соціальних мережах та на їхньому сайті. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах