До найвідоміших світових музеїв вирушать 3D-копії півня з Бородянки

До найвідоміших світових музеїв вирушать 3D-копії півня з Бородянки.

До найвідоміших світових музеїв вирушать 3D-копії півня з Бородянки. Фото: Єлизавета Серватинська

Події
30 вересня 2022 23:47

Різні цифрові версії бородянського півня, одного із символів війни України з Росією, тепер будуть у знаменитих світових музеях.

Нагадаємо, в один з перших днів повномасштабної війни, після бомбардування Бородянки російською армією, в одній із зруйнованих квартир вціліла лише одна стіна з кухонною шафкою. Фото цієї шафки з півнем, що стоїть на ній, одразу розлетілося по інтернету і стало символом стійкості та непокірності українців. Користувачі почали робити з цією фотографією підбадьорливі меми.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Символічним також вважають те, що півник, зроблений у стилі Васильківської майоліки, не впав із шафки. Детальніше про історію квартири з півнем та долю її господині Vgorode вже писав.

3D-копії того самого бородянського півня будуть подаровані найвідомішим музеям світу, пише "Укрінформ". Півник із Київської області з'явиться у таких музеях як Centre Pompidou, Prado, MoMA, Whitney, Guggenheim, New Museum of Contemporary Art, Латвійський національний художній музей. Потрапить екземпляр і до Національного художнього музею України.

Всього півень вирушить до 14 музеїв. Кожен з них отримає унікальний NFT (вид криптографічних токенів, кожен екземпляр яких є унікальним і не може бути обміняний або заміщений іншим аналогічним токеном). Півень у кожному музеї розписаний у стилі картин знаменитих живописців, таких як Жан-Мішель Баскія, Ієронім Босх, Джексон Поллок, Герхард Ріхтер, Такаші Муракамі, Ів Кляйн, Андреас Гурскі.

Причому кожен оригінальний півень буде подарований саме музею, де знаходиться оригінал картини, в стилі якої півень і розписаний. Мета цієї акції – зміцнення культурних зв'язків між народами.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах