Власниця кухонної шафки, фото якої стало символом незламності, розповіла її історію

Власниця кухонної шафки, фото якої стало символом незламності, розповіла її історію.

Власниця кухонної шафки, фото якої стало символом незламності, розповіла її історію. Фото: Єлизавета Серватинська

Події
12 квiтня 2022 17:41

Журналісти розшукали мешканку Бородянки, яка жила в квартирі, де після руйнування будинку вціліла кухонна шафка. 

Фото цієї шафки одразу розлетілося по інтернету та стало символом стійкості та нескореності українців. користувачі почали робити з нею підбадьорюючі меми. Символічним також вважають те, що півник, зроблений у стилі Васильківської майоліки не впав з шафки. Такий експонат згодом став не проголошеним символом України, такого ж подарували у Києві британському прем'єр-міністрові Борису Джонсону. 

Зі "стійкою" шафкою почали робити підбадьорюючі меми.Зі "стійкою" шафкою почали робити підбадьорюючі меми.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що розповіла жінка про свою родину та про трагедію у Бородянці, йшлося у сюжеті ТСН.

Власниця стійкої шафки мешкала на четвертому поверсі будинку в Бородянці, на який російські окупанти скинули дві авіабомби. Рятувальники не знайшли людей під завалами цього будинку. 

Власниця квартири Надія Дмитрівна виїхала з Бородянки на захід України ще на початку війни. Вона розповідає, що тримається так само стійко як і її кухонна шафа. 

Власниця відомої кухонної шафки Надія Дмитрівна.Власниця відомої кухонної шафки Надія Дмитрівна. Фото: скріншот з відео

 25 лютого пані Надія зварила суп, але змушена була покинути будинок. Вона ховалася від бомбардувань в підвалі сусідньої багатоповерхівки, а наступного дня виїхала з містечка. Жінка вийшла з підвалу в одних чобітках, носках, двох штанях та куртці. Поверх на неї надягнули пальто. Все майно Надії Дмитрівни впало до низу разом з будинком. Вціліла тільки славнозвісна шафка, посуд та півник.

У цей будинок родина Надії Дмитрівни заселилася у 1985 році, коли його було побудовано. У 1986 аварія на ЧАЕС забрала життя її чоловіка. Згодом помер старший син і вона залишилася жити вдвох із молодшим. Саме він встановлював кухонну шафу 12-13 років тому і зробив це "на совість". Але 2 роки тому не стало і його. 

На думку Надії Дмитрівни, шафка не впала, бо стіна на якій вона трималась була товста і несуща.

Жінка також розповіла про півника на шафці. Він дістався їй у подарунок ще 40 років тому. За словами Надії Дмитрівни, поряд із півником стояв ще баран, такий самий, керамічний.

- То він видно впав, ну бо він, може, баран, та й упав, а півник вистояв, - сміється Надія.

Вона запевняє, що якщо півник вистояв бомбардування, то і ми обов'язково вистоїмо, обов'язково буде мир і перемога буде за нами. 

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав історію жінки, яку вбили російські окупанти в Бучі. Фото її руки показало всьому світу жахіття, що там відбувалися. По манікюру жінку впізнала її знайома візажистка.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах