Атака Білої Церкви дронами Shahed-136: як зараз виглядає місце події

Атака Білої Церкви дронами Shahed-136: як зараз виглядає місце події.

Атака Білої Церкви дронами Shahed-136: як зараз виглядає місце події. Фото: t.me/andrii_nebytov

Події
05 жовтня 2022 17:48

На місці, куди сьогодні вночі влучив російський дрон-камікадзе, досі працюють рятувальники. Вони розгрібають уламки та ліквідують наслідки атаки. Поліція Київської області також приїхала на об'єкт і показала, яка зараз там ситуація.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в ніч на середу Росія запустила по Білій Церкві 12 дронів-камікадзе "Shahed-136", які надав Іран. Ракети з них влучили в об'єкт інфраструктури. У результаті цього виникла пожежа та є один постраждалий. Усього відомо про 6 вибухів у місті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що ворожі дрони запустили з півдня. Вони летіли зі швидкістю 150 км/год. Є ймовірність, що об'єкт підсвітили координатори для кращого орієнтування дронів. Проте це лише припущення. Ще 6 дронів, які летіли в українському небі збили сили ППО та авіація. 

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов показав, як зараз виглядає місце події. 

Він написав, що перед вибухами в Білій Церкві люди чули в небі звук схожий на звук мопеда або бензопили. Саме так працює двигун безпілотника-камікадзе. Ці БПЛА можна побачити, адже іноді вони летять на низькій висоті, від 60 метрів.

Атака Білої Церкви дронами Shahed-136: як зараз виглядає місце події.Атака Білої Церкви дронами Shahed-136: як зараз виглядає місце події. Фото: t.me/andrii_nebytov

Атака Білої Церкви дронами Shahed-136: як зараз виглядає місце події.Атака Білої Церкви дронами Shahed-136: як зараз виглядає місце події. Фото: t.me/andrii_nebytov

На місці події у Білій Церкві зараз є багато уламків будівель, зламані дахи, вибиті вікна та спалені вогнем стіни. Сьогоднішні події - це черговий злочин армії РФ проти України.

- Звертаю увагу кожного - не ігноруйте сигнал повітряної тривоги, одразу проходьте в укриття! Дотримання цього правила, рятує життя, - зазначив Нєбитов.

Голова Київської області Олексій Кулеба також просить громадян бути уважними і пам'ятати про загрозу обстрілів. Також він закликає не фотографувати та не знімайте об'єкти інфраструктури, які зазнали пошкоджень, адже там досі триває робота.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах