Як купити Біткоїн в Україні та не обпектися

Як купити Біткоїн в Україні та не обпектися.

Як купити Біткоїн в Україні та не обпектися. Фото: unsplash.com

Події
07 жовтня 2022 13:47

Сьогодні інтерес користувачів до криптовалют тільки зростає. Перше місце в рейтингу найпопулярніших віртуальних монет утримує Біткоїн. За статистикою, близько 66% ринку цифрових активів пов’язані саме з ним.

Водночас інвестиції в криптовалюти – це завжди ризик, адже ніколи не можна бути впевненим у тому, що на різниці курсів вдасться заробити. До того ж не всім користувачам відомі оптимальні канали придбання віртуальних монет. Тому перед тим як вкласти гроші, слід розібратися, де купити криптовалюту безпечно, швидко та зручно.

Способи купівлі Біткоїна

Коли йдеться про необхідність купівлі фіатної валюти, запитань зазвичай не виникає – покупець звертається до банку чи обмінного пункту. А де ж обміняти криптовалюту?

Можна виділити 4 основні способи купівлі віртуальних засобів:

1. Купити Біткоїн в Україні можна на криптобіржах. Ці ресурси – аналог фондових бірж, але продають та купують тут не цінні папери, а криптовалюту.

2. Здійснити обмін дозволяють P2P-платформи – сервіси, подібні до класичного маркетплейса.

3. Купити Біткоїн за гривні (до того ж лише за готівку) вийде у криптоматах-терміналах, які  є тільки у великих містах України.

4. Найзручніше та найбезпечніше обміняти віртуальні гроші можна в онлайн-обмінниках – сервісах, які працюють за принципом класичних обмінних пунктів.

Онлайн-обмінники користуються популярністю у мільйонів користувачів по всьому світу, зокрема й в Україні. Саме час розібратися у перевагах цього способу купівлі Біткоїна.

Чому купувати криптовалюту в онлайн-обмінниках вигідно?

Вибираючи, де купити Біткоїн, варто подбати про те, щоб операція пройшла максимально швидко, зручно, а головне – безпечно. На криптовалютних біржах доступна велика кількість напрямів обміну, але водночас досить великі комісії, низький рівень безпеки та складний процес здійснення угоди.

На P2P-платформах торгувати безпечніше та простіше, але процес обміну не автоматизований, і для початку використання сервісу обов’язкова реєстрація.

Криптомати взагалі не можна вважати повноцінною альтернативою іншим способам. По-перше, вони підтримують лише обмін Біткоїна чи інших монет за готівку. По-друге, мешканці більшості українських міст не мають доступу до подібних терміналів.

Через всі перераховані вище недоліки інших сервісів все більше користувачів звертаються до послуг онлайн-обмінників. Тож у чому перевага цього способу?

1. Наявність власних резервів цифрових активів. Щоб здійснити угоду щодо обміну криптовалюти на P2P-платформі або криптобіржі, потрібна наявність потрібної вам монети на ресурсі. Онлайн-обмінники мають у резерві власні активи найбільш популярних криптовалют, що дозволяє купити Біткоїн у будь-який момент.

2. Можливість вибору. Сертифікованих криптобірж та надійних P2P-платформ не так вже й багато, а умови на них практично однакові. Тоді як онлайн-обмінників на ринку представлено достатньо, щоб кожен міг вибрати для себе найбільш вдалий варіант.

3. Підтримка різних платіжних інструментів. Криптообмінники можна назвати найбільш універсальним способом валютообміну. Вони підтримують оплату банківською карткою, популярні платіжні системи, криптогаманці та банківські перекази.

4. Простота використання. На P2P-платформах купити криптовалюту можна відносно безпечно, але для цього доведеться пройти обов’язкову процедуру реєстрації. Онлайн-обмінники є не менш надійними, але реєструватися на більшості з них не обов’язково.

Як бачите, криптообмінники варті вашої уваги. Але серед усієї різноманітності представлених сервісів може бути складно вибрати саме той, який буде максимально надійним, зручним та вигідним. Поговоримо, на що слід звернути увагу при виборі обмінного ресурсу.

Критерії вибору онлайн-обмінника

Мультивалютний чи вузькоспеціалізований? З явним користувальницьким збором або з комісією, яка включена у внутрішній курс? Розбираймося з цими та іншими особливостями різних онлайн-обмінників.

1. Достатність внутрішніх резервів. При недостатньому запасі потрібного альткоїну одночасне використання ресурсу великою кількістю користувачів буде неможливим.

2. Ліміти транзакцій. Логічно, якщо на ресурсі встановлені занадто суворі обмеження на суму обміну, скористатися ним зможуть далеко не всі.

3. Розмір комісій та внутрішній курс. Деякі ресурси можуть встановлювати комісії за обслуговування, інші включати власну маржу в курс. Тому при виборі обмінника обов’язково оцініть обидва показники.

4. Число валютних пар. З одного боку, вузька спеціалізація обмінника дозволяє йому утримувати максимально вигідний курс, а з іншого – за необхідності купувати різні криптовалюти доведеться постійно шукати нові сервіси. Вибір за вами.

5. Наявність реферальної програми. Багато онлайн-обмінників пропонують своїм клієнтам отримувати прибуток від запрошення нових користувачів. Це дає можливість додаткового заробітку.

При виборі онлайн-обмінника ознайомтеся з відгуками про нього, перевірте, як довго він працює на ринку. Це допоможе запобігти зверненню до шахраїв.

Ми проаналізували наявні криптообмінники та склали рейтинг, що максимально відповідає всім переліченим вище вимогам.

Changeit

Як купити Біткоїн в Україні та не обпектися. Криптообмінник ChangeitЯк купити Біткоїн в Україні та не обпектися. Криптообмінник Changeit

Це обмінник, який дозволяє купити Біткоїн, Ефіріум, Tether, Лайткоїн, Догікоїн та Dash за гривні або обміняти ці криптовалюти між собою. Мінімальна сума обміну на сервісі – ₴2 000, максимальна – ₴25 000, щомісячне обмеження – ₴150 000. На ресурсі прозорі умови проведення угод – комісія за транзакцію становить 4%, також є фіксовані збори за введення та виведення грошей. Реєстрація на сервісі не є обов’язковою, але зареєстрованим користувачам доступна реферальна програма.

Coin24

Як купити Біткоїн в Україні та не обпектися. Криптообмінник Coin24Як купити Біткоїн в Україні та не обпектися. Криптообмінник Coin24

Популярність онлайн-обмінника криптовалют Coin24 насамперед пояснюється його співпрацею з флагманами української банківської системи – ПриватБанком та Monobank. Також тут є досить великий перелік доступних криптовалют, серед яких лідери – Біткоїн, Ефіріум, Ріпл, Tether, так і нові гравці на криптовалютному ринку – Gala, Aave та інші. Комісія складає ₴5 і стягується лише з операцій із фіатними грошима. У разі обміну криптовалют їх комісії закладено до їх курсів. Мінімальна сума обміну відрізняється для кожної цифрової валюти, максимум становить ₴29 999. Незначний мінус – обов’язкова реєстрація на ресурсі, але процедура дуже проста і присутня партнерська програма.

Bitcoin24

Як купити Біткоїн в Україні та не обпектися. Криптообмінник Bitcoin24Як купити Біткоїн в Україні та не обпектися. Криптообмінник Bitcoin24

Третій сервіс нашого рейтингу – Bitcoin24. Пропонує користувачам продати та купити Біткоїн за гривні за допомогою систем Приват24, LiqPay або через Monobank. Мінімальна доступна сума обміну тут складає ₴500. Ресурс стягує порівняно невелику комісію за внесення фіатних валют – 1,25% + ₴5, а для зареєстрованих користувачів вона буде ще меншою – 1% + ₴5. Реєстрація необов’язкова, але при вході до системи є партнерська програма.

Також варто згадати про резерв своїх токенів ресурсів. В останнього учасника рейтингу цей показник найменший – ₴0,5 млн та 0,6–0,7 BTC. Тому при великому напливі користувачів з обміном можуть виникнути проблеми.

Біткоїн: найкрутіші злети та падіння в історії

Як купити Біткоїн в Україні та не обпектися. Курс BTCЯк купити Біткоїн в Україні та не обпектися. Курс BTC

Біткоїн – це високоволатильний цифровий актив, що одночасно дозволяє непогано заробити на різниці курсів і водночас має підвищений ризик такого капіталовкладення.

Найбільш відчутні стрибки курсу цієї монети припали на 2021–2022 роки. Перший раз BTC злетів у квітні 2021 року до $63 109, а вже в липні звалився вдвічі – до $31 421. Черговий підйом відбувся в листопаді 2021 року – Біткоїн торгувався по $67 566, а в березні 2022 року обвалився в 3,5 раза – до $19 297. На жаль, подібна ситуація з цією та іншими криптовалютами спостерігається і зараз.

Причини кризи та нинішня ситуація на криптовалютному ринку
Причиною такого суттєвого падіння вартості криптовалют стала повномасштабна війна на території України. Через дії агресора світова економіка втратила стабільність. Так, у США було зафіксовано рекордний за останні десятиліття рівень інфляції. Як результат, базову процентну ставку в цій країні було підвищено відразу на 50 пунктів.

Сьогодні становище Біткоїна залишається плачевним. На момент написання статті його курс становить $19 153 – за останню добу монета демонструє падіння на 0,6%.

Що чекає на ринок цифрових активів далі?

Історія Біткоїна показує, що монета вже не вперше переживає кризу, і щоразу успішно долає її. На думку експертів, ситуація може розвиватися за кількома сценаріями:

● Біткоїн подолає позначку $30 000 вже до кінця цього року і продовжить зростання практично до $1 000 000 до 2030 року;

● Найближчим часом монета подешевшає ще більше – до $8 000.

Але обидві категорії фахівців солідарні в одному – такі коливання курсу криптовалют – абсолютна норма, і нема потреби продавати всі запаси монет через тимчасову кризу.

Зважившись інвестувати в цифрові активи, слід пам’ятати, що операції з криптовалютами завжди є ризиком. Його можна і потрібно мінімізувати, а зробити це допоможе ґрунтовний підхід до способу купівлі віртуальних монет. Звертайтеся до перевірених сервісів та нарощуйте свій капітал!

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах