Вибух на Кримському мості: хто власник вантажівки та скільки людей загинуло

Вибух на Кримському мості: хто власник вантажівки та скільки людей загинуло.

Вибух на Кримському мості: хто власник вантажівки та скільки людей загинуло. Фото: twitter.com/Podolyak_M

Події
08 жовтня 2022 15:54

Сьогодні вранці, 8 жовтня, на Керченському мосту стався потужний вибух, внаслідок якого було зруйновано два прольоти дорожнього полотна, а також спалахнув поїзд на залізничній гілці, що перевозив паливо. З'явилися нові подробиці.

Нагадаємо, одразу після вибуху з'явилася версія, що на мосту лише спалахнув потяг із цистернами, які перевозили паливо. Однак через деякий час з'ясувалося, що вибух стався через вантажівку, яка їхала у бік Криму.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після того, що сталося, українці створили безліч мемів і фотожаб.

Також спочатку повідомлялося, що міст закрили до кінця жовтня. Однак, за даними російського видання Mash, потяги почнуть курсувати вже сьогодні, о 20:00,

До того ж буде організована поромна переправа. Її запустять уже сьогодні. Зараз готуються до відплиття два судна, ще дещо на підході.

Чия вантажівка?

Російські ЗМІ поділилися інформацією про колишнього власника вантажівки. Ним виявився мешканець Краснодара Самір https://t.me/Tsaplienko/17421Юсубов.

Борис Юсубов, колишній власник фури.Борис Юсубов, колишній власник фури. Фото: Mash

Фура була записана на нього. Проте його родичі розповіли, що чоловік продав вантажівку, а новий власник досі не переоформив документів на своє ім'я. Особу водія намагаються встановити.

UPD: Пізніше Самір записав відео, на якому розповів, що до вибуху жодного відношення не має, а на фурі працює його дядько Юсубов Махір. У родичів Саміра наразі проводять обшуки, а сам він знаходиться за кордоном. 

Співробітники ДІБДР, які перевіряли фуру на посту перед мостом, розповіли, що водій не виглядав підозріло, поводився спокійно і показав усі запитані документи. Автомобіль не заганяли на рентген, хоча причіп був повністю завантажений, палетна плівка була на піддонах.

Було опубліковано відео, на якому, ймовірно, можна побачити огляд цієї фури. Співробітники російської інспекції ГИБДД заглянули у причіп, але нічого підозрілого там не знайшли і за декілька хвилин пропустили автомобіль.

Як виглядала фура, що вибухнула.Як виглядала фура, що вибухнула. Фото: Mash

У російських ЗМІ припускають, що фура рухалася таким маршрутом: вчора, 7 жовтня, о 09:30 вона була в Павлівському районі, потім вирушила до Канівської. О 16:10 приїхала до Армавіра, потім проїхала Кавказький район о 18:20 трасою Кропоткін-Краснодар.

Вибух на Кримському мосту стався о 06:15.

Передбачуваний маршрут фури.Передбачуваний маршрут фури. Фото: Mash

Скільки людей постраждало?

Внаслідок вибуху загинули щонайменше троє людей. Двоє з них – пасажири легкового автомобіля, які їхали біля фури у момент події. Третій загиблий – водій вантажівки. Їхні тіла знайшли під час перевірки місця вибуху, у воді. Також під водою знаходяться дві машини, яких ще не дісталися рятувальники, повідомили в Слідчому комітеті РФ.

Порушено кримінальну справу за фактом вибуху. Глава відомства Олександр Бастрикін направив на місце події слідчих, криміналістів та співробітників Судово-експертного центру.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах