В Україні з'явився додаток "Параюристи" для консультацій громадян

В Україні з'явився додаток "Параюристи" для консультацій громадян.

В Україні з'явився додаток "Параюристи" для консультацій громадян. Фото: kolaweisbrich.com

Події
08 жовтня 2022 23:41

В умовах війни велика кількість громадян України потребує юридичної допомоги. Для допомоги людям у країні було створено додаток "Параюристи".

Нагадаємо, що параюрист - це людина без диплома та юридичної освіти, яка, проте, має певну кількість знань про законодавство, які є достатніми для того, щоб надавати людям консультаційно-правову допомогу.

"Параюристи" було створено громадськими організаціями та державними установами України, повідомляє Міністерство юстиції України. Ця програма корисна для всіх, кого цікавить, який порядок дій має бути при отриманні пільг, довідок та інших документів, а також отриманні статусів, включення до реєстрів.

Параюристи підкажуть, як діяти при постановці на військовий облік, працевлаштуванні (і питаннях трудового права взагалі), при перетині державного кордону, у разі питань, що стосуються сімейних відносин.

Додаток містить базу даних з алгоритмами дій у складних випадках, актуальними в період військового стану. Окрім цього, тут можна читати новини волонтерів та параюристів, отримувати інформацію про навчальні курси та програми з юриспруденції.

Завантажити програму можна за посиланням.

Фото: facebook.com/minjust.officialФото: facebook.com/minjust.official
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах