Стало відомо, що офіційно провозила вантажівка, яка підірвала Кримський міст, і хто загинув під час вибуху

Ця вантажівка вибухнула на Кримському мості.

Ця вантажівка вибухнула на Кримському мості. Фото: Mash

Події
09 жовтня 2022 19:30

Згідно із супровідними документами, червона американська фура, яка підірвала один із найвідоміших мостів, збудованих країною-окупантом, перевозила... плівку в палетах.

Вид вантажу було встановлено за документами, що оформлялися водієм фури. Плівку загиблий водій перевозив із Армавіра до Сімферополя. Замовником вантажу виступила фірма ТЕК-34. Цікаво, що цей водій раніше не працював із цією компанією, він знайшов замовлення через інтернет-біржу, на якій перевізники знаходять своїх клієнтів.

Як повідомляє "Кореспондент" із посиланням на російські ЗМІ, водій міг бути на мосту вже позавчора, 7 жовтня, у день народження Путіна, проте він зупинився поспати за кілька кілометрів до мосту. Цю інформацію нібито від водія отримали члени його сім'ї, яким він зателефонував напередодні смерті.

Завантажився плівкою у палетах водій 7 жовтня, а заявку на вантаж прийняв днем раніше, 6 жовтня.

Фірма ТЕК-34, яка відправила вантаж, має багато позитивних відгуків в інтернеті та гарну ділову репутацію. При цьому всі відгуки були отримані до 2020 року. Потім компанію перепродали Олегу Антипову, після чого вона припинила вантажоперевезення.

Компанія ожила загадковим чином вже після російського вторгнення в Україну, у березні 2022 року. Офіс їх цього року знаходився в Ульяновську, при цьому жодною діяльністю фірма начебто не займалася.

Замовлення на вантаж було розміщено о 14 годині 6 жовтня користувачем на ім'я Олег з московської IP-адреси.

Крім того, російські ЗМІ повідомляють про те, що кількість загиблих внаслідок вибуху зросла - вчора повідомлялося про трьох загиблих, а сьогодні вже про п'ятьох. До них входить і водій фури. Також серед загиблих - сім'я істориків-гідів з Петербурга, які разом з другом проїжджали на своєму "Кадилаку" біля вантажівки, що вибухнула. Повідомляється, що дівчина написала сценарій для фільму про родину Романових, і вона прямувала по роботі до Лівадійського палацу.

Також в інтернеті з'явилася неперевірена інформація, яка можливо є фейком, про те, що водієм фури був сирійський мусульманин на ім'я Біджі аль-Камурджі, він нібито був членом екстремістської ісламської секти, а в Росію приїхав під виглядом біженця, причому тікав він з районів, що знаходяться під контролем ІГІЛ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах