У Києві та області перенесли осінні канікули у школах

У Києві та області перенесли осінні канікули у школах.

У Києві та області перенесли осінні канікули у школах. Фото: cheline.com.ua

Події
21 жовтня 2022 18:55

Зовсім скоро у школярів розпочнуться осінні канікули. У закладах освіти заплановано тиждень відпочинку, тож діти ще зможуть добре нагулятися до настання сильних морозів. Проте не всі у столичному регіоні через тиждень підуть на канікули.

Заклади освіти Київщини вирішили дещо змінити графік цьогорічних канікул. А от школи Києва підуть на відпочинок за планом. Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні цього року війна не вплинула на старт навчального року, тому осінні канікули, як і планувалося, почнуться 24 жовтня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак школи в області з 24 до 28 жовтня будуть працювати, причому в дистанційному форматі. Це стосується закладів дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Там повідомили, що рішення про дистанційний формат роботи освітніх закладів ухвалили раніше, на засіданні оперативного штабу Ради оборони області. Зазначається, що це пов'язано з посиленою загрозою ракетних обстрілів з боку ворога.

Рішення щодо перенесення осінніх канікул в школах було ухвалене нещодавно. Його підтримало 99% закладів середньої освіти. Осінні канікули перенесли на зимовий період. Про інші зміни, пов'язані з навчальним процесом обіцяють повідомляти додатково.

Київ не змінює плани щодо початку осінніх канікул. Як розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, канікули у столичних закладах освіти почнуться 31 жовтня і триватимуть до 6 листопада включно. Наразі школи працюють в очному, змішаному та дистанційному форматах, з огляду на безпекову ситуацію. А заклади київські дошкільної освіти та позашкілля під час канікул продовжать роботу в форматі, у якому працюють зараз.

Раніше ми писали, що цьогоріч, через складну, але контрольовану ситуацію з опаленням, температура в класах шкіл буде складати +17-20 градусів, а у спортзалах - +15-17 градусів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах