В "Укренерго" розповіли, чому електрику не завжди відключають за графіком

В "Укренерго" розповіли, чому електрику не завжди відключають за графіком.

В "Укренерго" розповіли, чому електрику не завжди відключають за графіком. Фото: budport.com.ua

Події
24 жовтня 2022 22:59

Нині в Україні склалася досить складна ситуація з електроенергією. Країна-агресор Росія пошкодила близько 40% енергетичних об’єктів України, через це українці змушені економити ресурс. В цілях економії влада запровадила віялові відключення світла.

Про те, чому електроенергію не завжди відключають за графіком, розповів голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв’ю "РБК-Україна".

За його словами, графік відключень пов’язано з конкретною ситуацією, яка склалося в енергосистемі в певний момент.

Команду на обмеження споживачів дає головний диспетчерський центр "Укренерго", а виконують її оператори розподільчих мереж.

"Якщо "Укренерго" говорить, що в такій-то області необхідно зменшити споживання на 30 МВт чи 40 МВт, задача обленерго – якомога швидше виконати цю команду. І щоб зробити це швидко, іноді просто обирають енерговузли з найбільшим споживанням, в яких можна швидше відключити необхідний обсяг навантаження і збалансувати енергосистему. Так простіше і швидше. Тому буває, що при графіках аварійних відключень не зовсім рівномірно розподіляється відключення споживачів", – пояснив Кудрицький.

За результатами останніх тижнів "Укренерго" та обленерго проаналізують ефективність відключень та спробують зробити графіки "більш м'якими для споживача" і "справедливо розподілити навантаження", додав Кудрицький.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що через збільшення рівня споживання електроенергії у центральних регіонах України можуть вимикати світло.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах