У Київській області заборонили ловити рибу взимку: де саме

У Київській області заборонили ловити рибу взимку: де саме.

У Київській області заборонили ловити рибу взимку: де саме. Фото: 100insider.com

Події
25 жовтня 2022 08:52

З 1 листопада буде заборонено проводити любительський вилов риби. За цю діяльність в заборонених місцях на Київщині будуть штрафувати. Такі заходи триватимуть до нерестової кампанії 2023.

Крім того, на деяких ділянках громадянам забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомляє Київський рибоохоронний патруль.

Так, з листопада буде заборонено ловити рибу та інші водні біоресурси у зимувальних ямах. 

Так виглядала карта зимувальних ям у 2021 році. Про зміни в їхньому розташуванні цьогоріч не повідомляється, тому нею можна користуватися. У місцях, які виділені синім кольором, рибалити заборонено. Детальніші координати можна знайти за посиланням.

У Київській області заборонили ловити рибу взимку: де саме.У Київській області заборонили ловити рибу взимку: де саме. Фото: скріншот


У період, коли на вилов риби діють обмеження, любительська риболовля дозволена тільки на ділянках поза межами зимувальних ям. Рибалити дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на особу на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти.

Громадян просять свідомо дотримуватися правил природоохоронного законодавства. За порушення заборони та вилов риби у зимувальних ямах передбачена адміністративна відповідальність, а саме штраф до 170 гривень. Якщо при цьому рибальство здійснюється забороненими знаряддями лову, сума штрафу зростає до 680 гривень.

До встановленого розміру штрафу також нараховуються збитки за кожну виловлену рибину відповідно до такс:

  • за сома – 5 117 гривень;
  • за сазана – 3 706 гривень;
  • за товстолоба – 3 638 гривень;
  • за судака – 3 587 гривень;
  • за білого амура – 3 553 гривні;
  • за щуку – 3 468 гривень;
  • за окуня – 3 162 гривні;
  • за ляща – 1 649 гривень;
  • за карася сріблястого – 1 581 гривня;
  • за плітку, краснопірку, плоскирку – 1 564 гривень;
  • за рака – 3 332 гривні.

Якщо природі було завдано значних збитків, порушника можуть притягнути до кримінальної відповідальності за ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним промислом). Стаття передбачає штраф від 17 000 до 85 000 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Київський рибоохоронний патруль просить повідомляти про порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів за номером (099) 341-73-18.

Зазначимо, що у холодні пори року риба зграями йде на зимівлю до зимувальних ям. Це відбувається через зміни у водоймах, в цей час у риби різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, сповільнюються процеси росту та реакції на подразники.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Київській області також заборонили відвідувати ліси та збирати гриби. Усе через мінну небезпеку, яка зберігається на деокупованих територіях регіону. Сапери активно працюють над розмінуванням, проте у ДСНС повідомляють, що ліси не можна буде відвідувати ще мінімум рік.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах