Як школярам навчатися без світла та інтернету: список корисних ресурсів

Як школярам навчатися без світла і інтернету: список корисних ресурсів.

Як школярам навчатися без світла і інтернету: список корисних ресурсів. Фото: 24tv.ua

Події
28 жовтня 2022 19:49

Зараз школярі та студенти вимушені навчатися в складних умовах. Більшість навчальних закладів працюють дистанційно, але і тут мають проблеми - віялові відключення світла. Але навіть при таких умовах навчатися - це реально, головне, щоб було бажання та безпека.

Діти і вчителі пристосувалися і нормально працюють при складних умовах. Якщо у когось немає світла чи інтернету, то вони завжди можуть надолужити пропущену тему.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про те, як вчитися в умовах масштабного вимкнення світла розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону.

За його словами, освітяни дозволяють учням пропускати деякі уроки через відключення світла. Для навчання у такому режимі в Україні почали працювати електронні додатки, які допоможуть вчитися. За словами Шкарлета ці додатки можуть працювати без інтернету.

Одним з таких є "Електронна бібліотека" на порталі Модернізації змісту освіти. Її створили у рамках інноваційних підходів до формування освітньої політики, зокрема, ведення освітнього процесу в умовах, які постійно змінюються. Бібліотека має 1 335 підручників для 1-11 класів, а також посібники, методичні матеріали у форматі pdf.

Видавництво "Ранок" також надало учням і педагогам відкритий доступ до електронних підручників для 1-5 класу. Їх можна завантажити та переглядати без інтернету.

Окрім цього, компанія EdPro до 1 грудня дала безоплатний доступ до електронних підручників, на платформі "Українська школа онлайн". Там є 2 500 навчальних курсів, а ще 1 000 завантажать до кінця року. 

Також для школярів запустили застосунок "Вивчаю. Не чекаю", який дозволяє учням 1-4 класів працювати без інтернету.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що ЗНО у 2023 році відміняти поки що не збираються. Воно проходитиме з 22 травня до 14 липня. Учні можуть здавати декілька предметів зі списку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах