У Голосіївському районі вирили котлован на території ландшафтного заказника

У Голосіївському районі вирили котлован на території ландшафтного заказника.

У Голосіївському районі вирили котлован на території ландшафтного заказника. Фото: ecoethics.com.ua

Події
30 жовтня 2022 10:35

Попри усі складнощі, з якими стикається Україна, у Києві невідомі продовжують незаконно користуватися природними ресурсами. Одне з таких порушень помітили в ландшафтному заказнику "Урочище Церковщина", що у Голосіївському районі міста. Там вирили великий котлован, який завдав шкоди довкіллю.

Державна екологічна інспекція столичного округу разом із прокурорами задокументувала це порушення під час відвідування ландшафтного заказника 27 жовтня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляється на Facebook-сторінці ДЕІ, котлован площею більш ніж 1 тисяча квадратних метрів було вирито на території об'єкта 
природно-заповідного фонду України. Невідомі копали яму екскаваторами, а викопаний ґрунт вивозили на вантажному автотранспорті.

За підрахунками фахівців, розмір збитків природі внаслідок зняття ґрунтового покриву становить 155,5 тисяч гривень. Розслідування триває.

У Голосіївському районі вирили котлован на території ландшафтного заказника.У Голосіївському районі вирили котлован на території ландшафтного заказника. Фото: ecoethics.com.ua

У Голосіївському районі вирили котлован на території ландшафтного заказника.У Голосіївському районі вирили котлован на території ландшафтного заказника. Фото: facebook.com/SEI.CD

"Урочище Церковщина" в Голосіївському районі Києва було названо ландшафтним заказником за рішенням Київської міської ради ще у 2020 році. Загальна площа об’єкта складає 130 га. Охорона об'єкта була покладена на Київський еколого-культурний центр. Саме вони повідомили про правопорушення і також були присутні на інспекції.

У центрі розповіли, що незаконне копання котловану в заказнику "Урочище Церківщина" зупинили. Поліція порушила кримінальну справу щодо цього факту і зможе стягнути компенсацію збитків із порушників. 

Зазначимо, що робітники, з якими спілкувалися представники КЕКЦ сказали, що викопати землю у заказнику їх попросили у держадміністрації Голосіївського району Києва.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в столичному парку Партизанської слави підприємець хотів незаконно привласнити собі землю, щоб побудувати ресторан. Цим самим він міг порушити закон, перекривши громадянам вільний доступ до водойми. Чоловік планував відкрити бізнес на території, яка входить до ландшафтного заказника місцевого значення "Червонохуторські озера". Прокуратура передала цю справу до суду.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах