Київські правоохоронці викрили міжнародний канал збуту наркотиків

Київські правоохоронці викрили міжнародний канал збуту наркотиків.

Київські правоохоронці викрили міжнародний канал збуту наркотиків. Фото: npu.gov.ua

Події
01 листопада 2022 11:05

Поліцейські Києва викрили банду, яка займалася міжнародним поширенням наркотичних речовин. Члени угрупування заховали кокаїн у вантажних контейнерах з промисловим шлаком і намагалися завезти їх в Україну з-за кордону. Їх було важко виявити, тож довелося провести низку довготривалих експертиз. Їхні результати підтвердили, що у контейнерах перевозили наркотики на суму 24 мільйони гривень.

Вага вилученого "товару" складає 4 кілограми. Канал контрабанди було ліквідовано поліцією Києва та співробітниками СБУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Києва Вадим Коломієць розповів, що учасники угрупування ввезли наркотики на територію України ще у лютому цього року. Тоді вони використали для цього майже 50-тонні контейнери з промисловими речовинами та вивантажили їх в Одеському порту.

Встановлено, що у цих контейнерах містилися мішки зі шлаком. Під час ретельного огляду контейнерів серед усього вантажу було знайдено мішок вагою близько 10 кілограмів з білою порошкоподібною речовиною. Тоді цією справою зайнялась прокуратура, а суд наклав арешт на весь ввезений вантаж. У відібраних зразках порошку виявлено майже 4 кілограми кокаїну у перерахунку на чисту речовину.

Частину цієї контрабанди члени угрупування планували продати в Україні. Більшу ж частину нелегального вантажу мали постачати на європейському ринку.

Київські правоохоронці викрили міжнародний канал збуту наркотиків.Київські правоохоронці викрили міжнародний канал збуту наркотиків. Фото: npu.gov.ua

За даним фактом усі контрабандисти підозрюються у вчиненні незаконного придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуті наркотичних засобів, які вчинені організованою групою. Правоохоронці проводять комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до злочину.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві затримали хлопця, який поширював наркотики під виглядом солодощів. Він продавав їх в інтернеті та передавав "замовникам" поштою або шляхом "закладок". Хлопець зберігав психотропні речовини вдома, загальна сума вилученого товару - понад два мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах