Прем'єр-міністр України визнав, що евакуація жителів із тилових областей можлива

Прем'єр-міністр України визнав, що евакуація жителів із тилових областей можлива.

Прем'єр-міністр України визнав, що евакуація жителів із тилових областей можлива. Фото: press24.net

Події
01 листопада 2022 23:42

Глава Кабінету міністрів України Денис Шмигаль повідомив, що уряд має плани евакуації мешканців регіонів, розташованих далеко від лінії фронту, проте цей захід вважається екстреним.

Нагадаємо, після ранкового обстрілу, 31 жовтня, критичної інфраструктури на Київщині в мережі з'явилася інформація, що мешканців регіону евакуюватимуть. У постах зазначалося, що ці слова належать голові Київської обласної військової адміністрації Олексію Кулебі.

Проте згодом ці слова спростував сам Олексій Кулеба. У своєму Telegram-каналі він розповів, що ця інформація є фейком і евакуаційні заходи на території Київської області не проводяться і не планується проводити їх найближчим часом.

А ось що з приводу евакуації розповів прем'єр-міністр України. Він визнав, що евакуація з тилових областей країни можлива, але вона проводитиметься "в останню чергу", це буде "екстренним кроком".

За словами прем'єра, кожен регіон країни має план евакуації населення, але актуальні на даний момент лише ті плани, які стосуються мешканців районів та громад, які безпосередньо прилягають до лінії фронту. Хоча евакуація українців, які живуть у тилу, і можлива за планом, керівництво країни зробить усе, щоб її не допустити та не вводити такий план.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах