У Києві відзначили річницю визволення міста від нацистів - фото

У Києві відзначили річницю визволення міста від нацистів.

У Києві відзначили річницю визволення міста від нацистів. Фото: Олексій Самсонов

Події
06 листопада 2022 18:08

Сьогодні, 6 листопада, у Києві відзначаються 79-ті роковини звільнення міста від німецьких окупантів. До Вічного вогню поклали квіти.

Традиційне покладання квітів до могили Невідомого солдата на Печерських пагорбах, у парку Вічної Слави, не перервалося і цього року, незважаючи на те, що на території України знову, як і 79 років тому, триває війна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Квіти до пам'ятника принесли не лише ветерани та їхні нащадки, а й офіційні особи. Серед них були перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський, голова Печерської райдержадміністрації Наталія Кондрашова, а також представники Ради організації ветеранів.

За словами заступника голови КМДА Марини Хонди слоган "Ніколи знову", присвячений пам'яті Другої світової війни, набув для українців зараз іншого значення. Покоління людей, які застали ту війну, зазнали сильної психологічної травми, зазначає Марина Хонда.

При цьому військове покоління набуло величезної спраги життя - люди прагнули і прагнуть досі жити довго, побачити щасливе сімейне життя своїх онуків і правнуків. Молодші українці мають боротися, щоб наші онуки не дізналися, що таке війна, зазначила вона.

За словами Голови Ради організації ветеранів Печерського району, у столиці досі живе близько сотні учасників тодішніх бойових дій, пише "Вечірній Київ". Наймолодшим із них понад 90 років, а кілька із них уже відзначили свій сотий день народження.

Фото: Олексій СамсоновФото: Олексій Самсонов
Фото: Олексій СамсоновФото: Олексій Самсонов
Фото: Олексій СамсоновФото: Олексій Самсонов
Фото: Олексій СамсоновФото: Олексій Самсонов

Нагадаємо, навесні Vgorode писав, що родичі 93-річної киянки Олени Іллівни Лугової більше місяця приховували від неї, що в Україні розпочалася повномасштабна війна, а її рідний Київ обстрілюють ракетами. Невістка жінки Надія не хотіла говорити їй про бойові дії, переживаючи про здоров'я пенсіонерки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах