Від 93-річної киянки приховали, що в Україні розпочалася війна, хвилюючись за її здоров'я

Від 93-річної киянки приховали, що в Україні розпочалася війна, хвилюючись за її здоров'я.

Від 93-річної киянки приховали, що в Україні розпочалася війна, хвилюючись за її здоров'я. Фото: ТСН

Події
20 квiтня 2022 12:07

Родичі 93-річної киянки Олени Іллівни Лугової понад місяць приховували від неї, що в Україні розпочалася повномасштабна війна, а її рідний Київ обстрілюють ракетами. Невістка жінки Надія не хотіла говорити їй про бойові дії, переживаючи про здоров'я пенсіонерки.

Про це розповіли у сюжеті ТСН. За словами родички Олени Іллівни, коли почалася війна, старенька дуже погано себе почувала, тому, щоб уберегти її від стресу, їй вирішили нічого не говорити.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Олена Іллівна Лугова народилася у 1928 роцы. Вона пережила і репресії 1937 року, і Другу світову війну, і трагедію в Бабиному яру. Вона переказувала рідним усі жахи, що відбувалися у її житті.

Щоб Олена Іллівна не переживала з приводу сучасної війни, родичі зробили так, що в її будинку "раптово зламалася вся техніка", а знайомим жінки заборонили при ній згадувати про війну.

Так було 33 дні, поки хтось не проговорився про повномасштабне вторгнення у телефонній розмові. Проте Олена Іллівна не видала родичам, хто це зробив.

Жінка сказала, що те, що від неї приховали війну та відлучили від інформації - це "злочин" та "гріх".

Тепер, коли пенсіонерці стала відома правда, жінка слухає новини по кілька годин на день і каже, що таким чином бореться із переживаннями та безсонням. Вона зізнається: єдине, про що шкодує – що не може захищати країну.

- З великим бажанням, якби я не була такою старою, я і сліпа, і глуха, і ледве рухаюся, але я хочу, щоб Україна стала незалежною державою, - каже Олена Іллівна.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Верховній Раді подумали про те, щоб зробити 9 травня Днем Європи, а не Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це не вплине на пам'ять про перемогу радянської армії у війні 1941-1945 років, адже Німеччина капітулювала 8 травня, а цей день в Україні визнаний Днем пам'яті жертв Другої світової війни. Саме 8 травня можна вважати днем перемоги над нацистською Німеччиною.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах