Карта бойових дій в Україні 9 листопада

Карта бойових дій в Україні 9 листопада.

Карта бойових дій в Україні 9 листопада. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
09 листопада 2022 07:30

9 листопада в Україні розпочалась 259-а доба протистояння українців російській агресії. Ворог продовжує утримувати оборонні позиції на окупованих територіях, але наша армія активно бореться за українську землю. Росія залучається підтримкою інших терористичних країн, бо власними силами вже не здатна вести бій.

Так секретар Ради національної безпеки РФ Микола Патрушев прибув до іранського Тегерана 8 листопада, ймовірно, щоб обговорити продаж іранських балістичних ракет Росії. Кремль хоче таємно придбати боєприпаси для використання в Україні, щоб пом’якшити наслідки міжнародних санкцій і заповнити поточне виснаження внутрішніх запасів боєприпасів. Є інформація, що за кілька дронів-камікадзе Shahed-136 Росія віддала Ірану 140 мільйонів євро та кілька захоплених в Україні протитанкових ракет NLAW британського виробництва, протитанкових ракет Javelin та зенітних ракет Stinger.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 8 листопада.

Карта бойових дій в Україні 9 листопада.Карта бойових дій в Україні 9 листопада. Фото: www.understandingwar.org

ЗСУ досягли певних успіхів на північний захід від Сватового. Минулої доби росіяни атакували Новоселівське, що свідчить про те, що наша армія дійшла принаймні до цієї точки. Також українські сили намагаються відбити у ворога Куземівку.

Українська армія також активізувала контрнаступальні дії на Кремінському напрямку і намагаються дійти до Кремінної. Російські війська  намагаються завадити наступу та здійснили обмежену наземну атаку, щоб відновити втрачені позиції навколо Білогорівки.

Карта бойових дій в Україні 9 листопада.Карта бойових дій в Україні 9 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська продовжили оборонну підготовку в Херсонській області. Вони намагаються утримати зайняті позиції на всій території регіону. Українські сили, ймовірно, намагалися вести бої біля Правдиного, Сухого Ставка і Давидового Броду, а також у напрямку Суханового. Удари ЗСУ знищили скупчення російської техніки та значні запаси палива в Голій Пристані, Олешках та Каланчаку.

Карта бойових дій в Україні 9 листопада.Карта бойових дій в Україні 9 листопада. Фото: www.understandingwar.org

8 листопада російські війська продовжили наступальні дії навколо Бахмута. ЗСУ відбили російські атаки на Бахмут і в районі Іванграда, Кліщіївки, Майорська та Опитного. За повідомленням військових, лінія Бахмут-Авдіївка-Вугледар є найгарячішою ділянкою фронту, а війська групи Вагнера складають більшість ударних угруповань Росії на Бахмутському напрямку. Російські війська практично не просунулися на лінії фронту поблизу Соледару через український опір.

Вороги продовжили наступальні дії в районі Авдіївка-Донецьк. Українські війська відбили наступ росіян у Красногорівці та Мар’їнці. 

Наступальні дії окупантів продовжилися і на заході Донецької області. Російські штурми було відбито в районі Павлівки та Водяного. Російське джерело заявило, що російські втрати в районі Павлівки набагато більші, ніж ті, про які заявляє міністерство оборони.

Карта бойових дій в Україні 9 листопада.Карта бойових дій в Україні 9 листопада. Фото: www.understandingwar.org

8 листопада російські війська продовжували наносити звичайні авіаційні, ракетні та артилерійські удари по Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях. Минулої доби російські війська продовжували завдавати ударів по Нікополю, Гуляйполю та інших населених пунктах уздовж лінії зіткнення в Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Російський Су-35 намагався здійснити обстріл ППО Баштанського району Миколаївської області ракетою Х-31, але промахнувся. ЗСУ натомість успішно знищили залишки російської якірної міни, яка розірвалася на узбережжі Одеси.

Українська влада спробувала протидіяти намаганням окупантів консолідувати контроль над Запорізькою атомною електростанцією. У "Енергоатомі" пообіцяли підвищити надбавку до зарплати з 20% до 50% для працівників ЗАЕС, які залишаються лояльними до України. У Росії такі кроки назвали "хабарництвом" і "диверсією проти відновлення мирного життя". Російська окупаційна влада продовжує збирати персональні дані, перевіряти телефони, проникати у помешкання та незаконно затримувати українців в Енергодарі, щоб продовжити розширення соціального контролю над економічно важливою ЗАЕС та її околицями.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах