Узимку кияни можуть залишатися без світла 10-12 годин на добу

Узимку кияни можуть залишатися без світла 10-12 годин на добу.

Узимку кияни можуть залишатися без світла 10-12 годин на добу. Фото: Vgorode

Події
11 листопада 2022 17:03

Відключення електроенергії у Києві на понад 10 годин на добу - це цілком реальний сценарій. На жаль, взимку Україна може стикнутися з новими проблемами в енергоживленні, тому киян попереджають про можливі незручності.

У ДТЕК повідомляють, що з початком зими дефіцит в енергосистемі України зросте з 1-1,5 мільйона кВт до 2-3 мільйонів кВт і вище.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сценарій, коли світло вимикатимуть на 10-12 годин доведеться витримати. Про це в матеріалі для ZN.ua написав журналіст Ігор Москалевич. Його думку підтвердив Директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук.

Узимку дефіцит потужностей можуть спровокувати морози. Адже якщо проблеми виникали при плюсовій температурі повітря, то при мінусовій вони просто неминучі.

За словами експертів, більш вразливими від морозів можуть бути новобудови на Лівому березі Києва. На Правому березі є багато невеликих котельних, які не так сильно піддаються впливу морозів. А от системи Лівого берега значно концентрованіші, а отже вразливіші.

Київ також може зіткнутися з таким непростим викликом, як загроза замерзання систем водопроводу та каналізації. Усі ці складнощі передбачені фахівцями. Вони робитимуть все, щоб запобігти проблемам, але попередження варто взяти до уваги.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що евакуацію з Києва у разі блекауту застосують як останній крок. Зараз передумов для цього немає, енергетики працюють над відновленням нормальної роботи української енергетичної системи. Проте "план Б", який передбачає евакуацію існує.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах