Карта бойових дій в Україні 14 листопада

Карта бойових дій в Україні 14 листопада.

Карта бойових дій в Україні 14 листопада. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
14 листопада 2022 08:13

Сьогодні, 14 листопада, розпочалася 264-а доба протистояння України збройній агресії Російської Федерації. Ворог вже пішов з п'яти областей, які були окуповані 24 лютого 2022 року. Також ЗСУ звільнили вже весь правий берег Херсонської області. Російські війська відходять з лівого берега Дніпра і зосереджують сили і засоби в Мелітополі Запорізької області та Маріуполі Донецької області. 

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 14 листопада.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Фінансист групи Вагнера Євген Пригожин звернувся до Генпрокуратури Росії з проханням порушити справу проти губернатора Санкт-Петербурга Олександра Бєглова за державну зраду на тлі вірусних кадрів вбивства силами Вагнера одного зі своїх. [19]  Пригожин і російські націоналістичні міліблогери значною мірою підтримали вбивство ймовірного зрадника. 

Карта бойових дій в Україні 14 листопада.Карта бойових дій в Україні 14 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Російське військове угруповання, дислоковане в Білорусі, продовжує генерувати соціальну напругу серед білорусів.  Російські джерела стверджують, що українські війська продовжували контрнаступальні дії в напрямку Кремінної та Сватового. 

Карта бойових дій в Україні 14 листопада.Карта бойових дій в Україні 14 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Українські війська продовжували зміцнювати контроль над правим берегом Дніпра в Херсонській області. Українські війська завдали удару по російській військовій базі в Чаплинці Херсонської області, за 50 км на південь від Берислава на східному березі Дніпра. 
Російські війська продовжували вести наступальні дії на напрямках Бахмут, Авдіївка та Вугледар.  Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська захопили Майорськ на південний схід від Бахмута.

Карта бойових дій в Україні 14 листопада.Карта бойових дій в Україні 14 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Речник Кремля Дмитро Пєсков оголосив, що президент Росії Володимир Путін наказав демобілізувати мобілізованих студентів в окупованих Росією Луганській і Донецькій областях, ймовірно, в рамках поточних зусиль з інтеграції проксі-сил у Збройні сили Росії. Російські війська та окупаційні чиновники примусово мобілізують чоловіків в окупованому Росією Мелітополі Запорізької області та змушують їх будувати окопи та оборонні укріплення в місті.

Українські чиновники заявили, що російські війська відходять з лівого берега Дніпра і зосереджують сили і засоби в Мелітополі Запорізької області та Маріуполі Донецької області.

Президент Росії Володимир Путін запропонував поправку до законопроєкту, яка дозволить російським чиновникам позбавляти російського громадянства за поширення «неправдивої» інформації про російських військових, участь в екстремістських або небажаних організаціях або заклики до порушення російської «територіальної цілісності». 
 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах