Усі українські лікарні підготують до роботи в умовах блекауту

Усі українські лікарні підготують до роботи за умов блекауту.

Усі українські лікарні підготують до роботи за умов блекауту. Фото ілюстративне: unsplash.com

Події
20 листопада 2022 17:04

Днями в МОЗ відбулося засідання щодо підготовки до зими та роботи лікарень у разі тривалих відключень світла.

Як зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, наразі головним завданням є своєчасна реакція на виклики у медичній сфері, пов'язані з повномасштабною війною. Незважаючи на планові та екстрені відключення світла, більшість українців мають безперебійний доступ до медичної допомоги та ліків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ляшко зазначив, що до зими вони почали готуватися ще влітку – лікарні забезпечили генераторами та старлінками. У разі вимкнення світла генератори починають працювати автоматично за кілька секунд.

Тепер же МОЗ спільно зі Світовим банком закуповують додаткові 1 100 генераторів, які незабаром з'являться у лікарнях. Ще 170 генераторів надасть Всесвітня організація охорони здоров'я.

Кожна медустанова має підготуватися до роботи в умовах повного блекауту. Так, у разі тривалого відключення електроенергії вони повинні бути забезпечені теплом, водопостачанням та додатковими альтернативними джерелами живлення.

За словами Ляшка, у разі відключення світла на кілька днів лікарні мають продовжувати функціонувати та рятувати життя людей. У той же час, якщо в населеному пункті довгий час не буде світла, у лікарнях потрібно передбачити окремі блоки, які виконуватимуть роль пунктів незламності. Такі вже з'явилися на Херсонщині.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах