Куди піти в Києві цього тижня з 21 по 25 листопада 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Події
21 листопада 2022 15:59
Куди піти в Києві цього тижня з 21 по 25 листопада 2022 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та національної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 21 по 25 листопада:

Калуокахіна. Зачарований риф та космічну подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 21 листопада – 12:00, 23 листопада – 13:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 21 листопада – 16:00, 23 листопада – 17:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вечір спогадів про Руслану Писанку

На жаль, цього року українська акторка та телеведуча Руслана Писанка вже не зможе відсвяткувати свій день народження. Але її друзі та колеги вирішили зібратися, щоб зробити це без неї так, ніби вона перебуває десь на гастролях. Можна буде почути різні спогади, моменти з життя – забавні та щемливі.

Коли: 21 листопада, 18:00

Де: МКЦМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 200–700 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Методи виховання маленьких засранців"

Історія трьох братів, що майже втратили зв'язок один з одним. І все, що їх досі об'єднує – батьківський дім та старий пес Кубик. Але лунає стукіт у двері і входить вона. Єдина, хто може примирити їх. Або посварити назавжди, витягнувши з шафи всі таємниці. Чим усе скінчиться? Братством чи мордобоїм? Залежить від того, чи відомі їй методи виховання малих засранців.

Коли: 21 листопада, 18:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Таке різне кохання"

Кохання кожен розуміє по-різному. А хтось її взагалі не помічає, навіть якщо вона щира, справжня та потужна. Дотепні персонажі, захоплюючий сюжет та неймовірний сюрприз у фіналі.

Коли: 21 листопада, 18:30

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Льовушка"

Ностальгічні спогади єврейського хлопчика про щасливе дитинство поруч із його дорогими бабусями Розою та Дашею. Бабуся Даша водила його до церкви, а інша – до синагоги. На цьому маленький Льовушка зібрав кругленьку суму.

Коли: 22 листопада, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Вільні відносини"

Жінка хоче сімейного щастя, але щось постійно не складається, її очікування руйнуються, а люди розчаровують. Комедія від італійського драматурга Даріо Фо розповість, як же "спіймати" це незбагненне щастя та зберегти його.

Коли: 23 листопада, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Шахрайки?.. Лесбіянки!! Красуні!"

Якщо доля підкинула тобі лимон – зроби з нього якщо не лимонад, то хоча б чай із лимоном. За цим принципом і мешкають героїні цієї комедії. Дві дівчини – Жулька та Оля – разом винаймають кімнату. Грошей постійно не вистачає, хоча обидві працюють. Одного разу, залишившись і без грошей і без роботи, дівчата вирішують цю проблему досить незвичайним способом: вони вплутують себе до цілої низки незвичайних ситуацій, з яких виплутуються, заплутуючи інших. Але все закінчується добре, бо Жулька – справжній генератор ідей, їй може позаздрити будь-яка криза-менеджер.

Коли: 23 листопада, 18:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "7 розгніваних джентльменів"

У цій історії жінок шанують, але не люблять. А вся річ у тому, що в одного із семи друзів під загрозою виявляється власне весілля. Тому всі гості та його близькі друзі мають відновити справедливість. І роблять вони це за допомогою пістолетів, бійок, лайки, віскі, сигар, розмов про секс і навіть заручника. Власне, майже все як у реальному житті.

Коли: 23 листопада, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вулиця Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 100–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава Free Love

Вистава тільки для дорослих. У ньому відсутні нецензурна лексика, сцени сексу та насильства, проте jy для аудиторії 18+. Ця тема привертала до себе увагу творців усіх часів та народів. Яка природа любові та яка її ціна? У чому полягає справжня Free Love? Чим людина може пожертвувати заради Любові і чи варто здійснювати ці жертви? Кожен глядач знайде у виставі свої власні відповіді на ці вічні запитання. Романтична мелодрама та детектив – в одному флаконі. Жінка з очима гізехського сфінкса та червоними губами вампіра, чоловіки – дуже різні, але всі пристрасні та яскраві, які один за одним йдуть з його життя, щоб з'явитися знову на сторінках її щоденника.

Коли: 23 листопада, 18:30

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Майже інтелектуальне шоу

Це класичний формат QI від "Підпільного Стендапа": тут коміки відповідають на інтелектуальні питання ведучого – правильно чи смішно.

Коли: 23 листопада, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250–300 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої системи.

Коли: 24 листопада, 15:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гуцулка Ксеня"

Етнічний українець приїжджає із самої Америки до Карпат, щоб знайти собі наречену. Адже лише одруження з українською дівчиною відкриє йому шлях до спадщини в мільйон доларів. Але що важливіше: справжні почуття чи багатство?

Коли: 24 листопада, 18:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: бул. Шевченка, 67

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дівчина з ведмежати, або Неповнолітня"

Любов може наздогнати у будь-якому віці, будь-якого, будь-де. Навіть якщо їй лише 16, а він її вчитель. Неприпустима вільність чи справжнє почуття? Ми маємо свою відповідь. Історія кохання, як пригодницький роман: з несподіваним фіналом та відкритою навстіж прірвою людської душі.

Коли: 24 листопада, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Потрібен брехун!"

Хто ж він, цей брехун? Звичайний хлопець, який має талант "обвести навколо пальця" будь-кого. І, звичайно, він просто знахідка для народного обранця - депутата, який наобіцяв довірливому народу "золоті гори", а після виборів мирно спочивав на лаврах слави. обранця. Ні, це не соціальна сатира в дусі Арістофана, а просто відпочинок для всієї родини. З жменею роздумів довкола старої істини, про яку часто забувають: якщо постійно брехати, тобі вже ніхто не повірить. Навіть якщо ти будеш щирий як ніколи!

Коли: 24 листопада, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–300 гривень. Подробиці за посиланням.

Імпровізаційне шоу "Королі крінжу"

Ви можете побачити процес створення імпровізації та взяти в ньому участь. Імпровізаційне шоу "Королі крінжу" це унікальне дійство, в якому беруть участь такі актори: Святий Загайкевич, В'ячеслав Никоноров, Олександр Качура, Антон Стенюк.

Коли: 24 листопада, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Академія сміху"

Є два персонажі - Цензор та Автор. Перший робить зауваження, а Автор редагує свій текст. І далеко не завжди ці виправлення шкодять драматургічному матеріалу, що розглядається. Окрім "роботи" над комедійною п'єсою, вони проводять досить життєві розмови. І, оскільки майже тиждень щодня працюють пліч-о-пліч, розкриваються їх характери. Іноді між ними виникають суперечки, часом трапляються творчі знахідки, а часто – просто життєві розмови, адже кожен із них має свою роботу. Цензор робить усе, щоб Автор не помилився. Автор робить усе, що хоче Цензор, щоб його твір прийняли. І всі зауваження перетворюються на жарти. А Цензор із наглядача перетворюється на співавтора. Через тиждень безперервної роботи та боротьби Цензор починає розуміти Автора та поважати театр. Але що їм доведеться пережити разом?

Коли: 24 листопада, 18:30

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 24, 25 листопада, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350–550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Світ у горіховій шкаралупі"

Вистава за бестселером одного з найвідоміших астрофізиків сучасності - Стівена Хокінга. Прикутий до інвалідного візка вчений веде нас до меж людського пізнання. Який наш Всесвіт? Чи має він початок? Що таке матерія? Звідки з'явилося життя? Чи є ми одні у Всесвіті? Про те, як сміливість кількох вчених може перевернути наше уявлення про світ і відкрити нові незвідані горизонти, і про те, як невігластво тягне людство у морок незнання.

Коли: 25 листопада, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава Ave Maria

Маріуполь, або "Місто Марії", колись був названий на честь Марії Магдалини - святої, яка оберігала його від ворогів. А головна героїня вистави – Марія, оберігає та намагається врятувати свою родину вже сьогодні, під час захоплення Маріуполя. Для цього вона має лише мобільний телефон - єдиний зв'язок із зовнішнім світом, оскільки жінку завалило у підвалі.

Через телефонні дзвінки та містичні бачення Марії розкриваються долі військових та цивільних, літніх, дітей, окупантів, друзів, ворогів. Кожна життєва історія набуває розміру справжньої біблійної притчі.

Коли: 25 листопада, 18:00

Де: Будинок актора

Адреса: вул. Ярославів Вал, 7

Скільки коштує: 200–450 гривень. Подробиці за посиланням.

Симфонічні хіти

Симфонічний GosOrchestra зіграє нову програму. Зі сцени прозвучать безліч відомих та улюблених публіці пісень - Maneskin, Muse, Hurts, Radiohead, U2, Imagine Dragons та інших.

Коли: 25 листопада, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Петлюри, 4

Скільки коштує: 450–790 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дамський кравець"

Справжня французька комедія зібрала у собі всі елементи жанру: легкий сюжет та іронічну та пікантну історію, яка поєднує естетику Парижа початку ХХ століття та класичний любовний трикутник. Сюжет п'єси повністю розкриває момент, коли безневинна брехня заходить надто далеко, герої змушені виплутуватися з цього клубка без особливих втрат.

Коли: 25 листопада, 18:00

Де: Театр російської драми імені Лесі Українки

Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

FRAM

Пісні ірландців та вікінгів, яскравий середньовічний фестиваль, тендітна романтика, вічна монументальна рок-музика. Група Fram виконає рок-пісні з додаванням фолку та волинки.

Коли: 25 листопада, 18:00

Де: Docker-G pub

Адреса: вул. Ігорівська, 13/5

Скільки коштує: 150–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах