У зоопарку Києва оголосили про підготовку великої експозиції з врятованими під час війни єнотами

У зоопарку Києва оголосили про підготовку великої експозиції з врятованими під час війни єнотами.

У зоопарку Києва оголосили про підготовку великої експозиції з врятованими під час війни єнотами. Фото: facebook.com/zoo.kyiv.ua

Події
20 листопада 2022 21:33

У столичному зоопарку жили єноти і до початку російського вторгнення, але тепер їх побільшало за рахунок евакуйованих із зоопарків та зоокуточків інших місць України.

Цілих дев'ять єнотів стали "тимчасово переміщеними тваринами" та оселилися на період війни у зоопарку Києва. Тепер тут мешкає одразу 16 єнотів. Це велика родина, повідомляють у Фейсбуці зоопарку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наступного року зоопарк планує відкрити одну велику експозицію з усіма єнотами, що знаходяться тут - як "постійними жителями", так і "біженцями". Для цих ссавців у зоопарку ситно, смачно та затишно. Годують єнотів херсонськими кавунами.

Також зоопарк у жартівливій формі звернувся до єнота, якого вкрали росіяни із зоокуточка Херсона: "Тримайся друже! Все буде Україна!".

Київський зоопарк після Перемоги України прийме херсонського побратима до своєї дружньої родини українських єнотів. До того ж херсонських кавунів вистачить на всіх єнотів, обіцяють в адміністрації зоопарку.

Нагадаємо, до початку вторгнення росіян в екопарку "Ясногородка" під Києвом теж прожили єноти, про це писав Vgorode. Коли до екопарку навесні зайшли окупанти, вони влаштували на цьому місці катувальний табір. Сюди спеціально завозили людей, катували та вбивали. Мешканців прив'язували, тягли по землі, погрожували автоматами. Коли у квітні "орків" з-під Києва вдалося вибити, екопарк звертався до ЗМІ щодо розшуку своїх тварин, які безвісти зникли.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах